Căsătoria. „Before & after”


Așa cum promo-urile de film sunt, de multe ori, mai bune decât filmul, așa cum reclama la margarină te face să juri că aceasta e unt și la fel cum rata la bancă pare floare la ureche în primele luni, tot aşa e și cu căsătoria. Multe se schimbă după, dar, de fapt, nu se schimbă,  REVIN LA NORMAL. 


Știți bancul acela în care fiul vine la tatăl lui cu o revistă și-l întreabă mândru: 
Tati, ştiai că în alte culturi bărbatul își cunoaște soția abia după căsătorie?
Da, puiule, și la noi e la fel.

Poate o să sune prea dur, dar bărbații au în general câte o flamă de tinerețe care îi urmărește multă vreme. De ce? Pentru că n-au trăit prea mult timp lângă femeia aia! N-au văzut-o îmbătrânind, îngrășându-se, n-au văzut-o gravidă. O poveste de dragoste neterminată va avea mereu farmecul lui „Ce-ar fi fost dacă”. Oamenii căsătoriți nu se mai întreabă nimic. Ei știu. 
Toate femeile sunt mai aranjate la începutul relației. Iar bărbații – mai atenți. :)) Fiind mai atenți, observă când ţi-ai făcut schimbări la păr. Ulterior, simți că nu mai ai de ce să le faci, că el nu le mai observă. 
La început, cei doi se retrag, ca doi pormbei, din lumea tumultuoasă. După căsătorie, amândoi simt un pic retragerea asta ca pe o îngrădire. Seamănă puțin cu revoluțiile, care la început sunt liberté, egalité, fraternité, pline de speranțe, iar apoi devin regimuri opresive, cu „îngrădirea libertăților cetățeanului”. 

Înainte de căsătorie, mulți aniversează în glumă șase luni de relație. Nouă luni (cu toate glumele aferente). După 10 ani, apar fazele în care uită nu doar de aniversarea voastră, ci și de ziua ta de naștere. 
O să ne oprim un pic din miștouri, pentru că vreau să fac o reverență. 
Pentru cei cărora li se aplică și nu li se aplică tot ce am scris. Da. În același timp.

Pentru toți bărbații care și-au văzut femeile din ce în ce mai puțin aranjate, dar li s-au părut tot frumoase. Pentru toate femeile care nu s-au supărat când au venit aranjate şi și-au găsit bărbații adormiți în faţa televizorului după 12 ore de muncă. Mda, nici programele nu mai sunt ce-au fost. 
Vreau să fac o reverență pentru toți bărbații care au învățat că o femeie cu cearcăne poate să fie în continuare foarte frumoasă, mai ales când cauza cearcănelor este un copil. 

Pentru că tot ce-am spus e adevărat. Căsătoria va avea mereu un before şi un after. Iar oamenii nu ar trebui să se grăbească să ne felicite când ne căsătorim. Atunci avem mai mult speranțe decât informații. Știm puține despre omul de lângă noi și chiar mai puține despre noi înșine. 
Ar trebui să ne felicite de la 4 ani de dragoste (nu de căsnicie) în sus! 
Cu vorbe simple, gen: O să-i trimit o poză cu voi doi franțuzului ăla de-a zis că Dragostea durează trei ani. Și o să-i scriu să vă pupe pe verso. 



Foto: ManicBerry



Dacă vi se pare prea frivol ce-am scris și vreți (și aveți curajul) să mi-o spuneți în față, aflați din postarea de mai jos a Muzei unde și când ne putem vedea la un eveniment mișto în București. Și dacă din contră vreți să ne pupați, ne vedem tot acolo!







Ați auzit? YELLOW IS THE NEW BLACK!  Doar și minionii sunt GALBENI!  #YellowIsTheSpirit toamna asta!  Abia aștept să...
Posted by Ramona Constantinescu - Gust Verde on Sunday, 1 October 2017

Back to Top