Ce se întâmplă când simți că te iubește mai puțin decât iubești tu. (întrebarea unei doamne, dar nu cred că îi va plăcea răspunsul :))




Poți să faci o listă cu pro și contra pentru orice. Când îți cumperi o casă, când alegi o destinație de vacanță, când schimbi jobul.


Omul de lângă tine, cel care va transforma casa în acasă, care va fi nu o destinație, ci un partener de drum spre toate destinațiile, la bine și la rău, cel de lângă tine care nu e un job, ci o pasiune, pe omul ăsta nu poți să-l pui într-un tabel!




Nu-ți pui sentimentele într-un excel!



Nu pot să vorbesc în numele femeilor, deși știu mai multe despre ele decât vor multe să recunoască, dar listele noastre sunt puțin diferite.

Pe bărbat îl interesează un singur lucru la femeie: să fie fericit cu ea. Pentru asta e gata să umple el toate celelalte căsuțe din tabel.

Multe femei încă mai vor ca bărbatul să fie și bancher și bodyguard. Și psiholog și electrician. Și amant bun și fidelitatea întruchipată și să mai aibă și un trecut cât mai decent (o iubită sau două, dar în niciun caz mai frumoase ca ea).

Când ORICARE dintre aceste poziții nu e acoperită satisfăcător ea are senzația că… n-o mai iubești la fel de mult.

Bărbatul, pe de altă parte crede că-l iubești mai puțin când îl iubești… mai rar :)))

Asta pentru că avem doar educație sexuală în școli, nu și educație emoțională.

Ce se întâmplă când simți că te iubește mai puțin?

Da. Așa este. Uneori se întâmplă că nu te mai iubește de loc, că nu te-a iubit niciodată sau că acum iubește pe altcineva. Caz închis, altul/alta la rând.

Dar mai des se întâmplă că vezi mult mai clar ce nu face ea, decât ce nu spui tu.

Observi doar ce nu mai spune el fără să fii atentă la ce face.

Am un caz al unui domn care a făcut ore suplimentare ca să aibă bani de un inel de logodnă cu un diamant stupid. Când în sfârșit l-a luat, a plecat mai devreme de la job. Acasă nu mai era nimeni. Fata își luase hainele și lăsase doar o scrisoare din 4 (patru!!) pagini A4 pline cu reproșuri despre cum îl așteptase ea multe seri și el întârziase. “Crezi că nu știu că ai pe una? Eu nu sunt proasta ta!”

Abia după câteva pahare am avut curaj să-i spun: Nici nu știi ce noroc ai avut. O să fie proasta altui prost.

Când crezi că este ceva ce nu merge bine VORBEȘTE. Nu-ți face scenarii peste scenarii. Poveștile astea pe care ți le bagi singură în cap nu spun oricum nimic despre el/ea, ci doar despre tine. Despre nesiguranța ta pe tine, nu pe celălalt. Despre modul în care vezi tu viața și oamenii.

Nu zic să ai o încredere oarbă, dar e mai rău să vezi dușmani în prieteni. Sunt pastile și un nume pentru boala asta.

Vorbește, întreabă și ai răbdare să asculți răspunsul și să judeci acel răspuns fix pentru ce este, nu pentru ce crezi tu că înseamnă.

Nu mai ai încredere în orice ar spune? Mergi pe drumul tău. Eu nu aș lua nici măcar un autostopist în care n-am încredere pentru un drum până la Ploiești, care durează 30 de minute, cum să stau o viață cu o femeie pe care simt că trebuie să o păzesc.

Ce se întâmplă când simți că te iubește mai puțin?

De cele mai multe ori problema e la tine.

Că te iubești prea mult.
Back to Top