De câte ori poți să ierți o infidelitate? O singură dată. După asta “rămâne cum ați stabilit”.



Egalitatea deplină într-o relație este un concept frumos, disponibil doar în filme. Așa cum mașina are un singur volan și uneori conduc, uneori stau în dreapta. Ce e drept, sunt femei care și când stau în dreapta stabilesc unde mergeți :)
Unde sunt doi oameni unul trebuie să fie șef. Așa că singura metodă care a mers până acum a fost să fim cu rândul sau fiecare pe felia lui. Muza nu ia decizii unde nu se pricepe, eu nu mă impun de dragul de a fi cocoș în casă. 
E normal să iertăm. 
Că nu e niciunul care n-a greșit. 
Dar există un prag. 
Fiecare îl are unde poate. Unde și-l permite. Ca să nu fim pe negativ, o să vă spun un banc cu soția unui milionar care iese cu el la restaurant și dau “nas în ass” cu amanta lui. El, galant, o prezintă soției: Emanuela, amanta mea.
Firesc, soția ia foc, dar nu pleacă din restaurant și îl amenință la masă că pleacă. El zâmbește și spune: Eu aș vrea să rămâi, dar, dacă pleci, o vei face fără mașinile pe care ți le-am cumpărat, fără șoferi, fără casa din… și așa mai departe. 
După un sfert de oră intră un alt milionar, însoțit de o femeie care, evident, nu era soția lui.
  • Cine-i tinerica aia?
  • Amanta lui
  • Auzi, dragă, nu-i așa că a noastră-i mai frumoasă?
Indiferent că ești bărbat sau femeie ierți o infidelitate o singură dată. Dacă afli de a doua înseamnă că “a rămas cum ați stabilit”. 
Depinde ce ierți, depinde cum ierți și mai ales depinde CUI ierți. 
Desigur, depinde și DE CE ierți. 
Dacă “ierți” pentru că depinzi, pentru că ți-e teamă să o mai iei de la început, pentru că te simți prea bătrân sau prea bătrână, pentru că aveți copii împreună, pentru că e greu cu un singur salariu… atunci nu ierți nimic.
Dacă ierți din dragoste, chiar dacă e adesea o prostie, e o prostie frumosă. Nu credeam în a doua șansă până am întâlnit cupluri care o trăiesc. 
O voi considera întoteauna doar o excepție de la regulă, iar regula spune că nu poți să ierți din dragoste tocmai lipsa ei la celălalt. 
Cine te iubește nu vrea să te rănească.

Tu nu ești iubita lui. Ești o admiratoare. Și așa sunt “vedeții”… vor mai multe.
Back to Top