18 ani. Atunci și acum. Răspunsul deschis la un mesaj privat al unei fete de (ați ghicit) 18 ani.


În primii doi ani de blog am primit cel puțin 3000 de mesaje private. De multă vreme nu le mai număr.  Unele sunt de la bărbați, că se știe cât de greu ne este să cerem un sfat cu public. Nu vrem noi să întrebăm unde e un număr pe o stradă, darmite încotro se îndreaptă relația noastră. 
Și mai multe mesaje am primit de la femei care aveau dileme pe care inteligența lor emoțională le clasicica drept, clasificate :) 
De ce îți spun toate astea, draga mea? Pentru că nu vreau să trăiești cu impresia că adulții știu ce fac. Sau ce vor. Sau ce să facă atunci când vor să obțină ce vor. În dragoste nu ești singura care poate să greșească, mai e și el. 

La 18 ani ai impresia că TREBUIE să faci unele lucruri. Să-ți găsești pe cineva, să faci dragoste (asta se întâmplă acum pe la 15 :)), să ai un drum în viață și o listă lungă de must have-uri care se cumpără. 
Când aveam noi 18 ani lumea era un pic mai puțin solicitantă. Nu știam nici la ce facultate mergem, dar acum dăm lecții. 
Vindeam casetofonul (nu cred că știi ce-i ăla) și fugeam la mare apoi sunam cu taxă inversă să mai cerem bani. Acum vrem să vă cereți voi scuze pentru te miri ce.

Când aveam 18 ani voiam să schimbăm lumea. Când o văd cum a ajuns nu sunt sigur că am schimbat-o în bine.
Ne uităm la voi cu sprânceana ridicată pentru că vă numiți iubiții BAE (before anyone else), dar noi spuneam că avem o “tovarăsă” :) spre disperarea părinților abia ieșiți din comunism.
Ne enerva că părinții ne verificau prietenii când sunau la ușă să ieșim în oraș. Eu eram în general cel verificat că aveam plete și blugi tăiați, dar acum mulți părinți le verifică telefoanele mobile copiilor. 
Iar dragostea? 

Cât de neînțelegători suntem când faceți aceleași greșeli pe care le-am făcut și noi!

Pentru că la 18 ani lucrurile pe care le știi sunt mai puține decât cele pe care le mai ai de învățat. 
Oamenii pe care-i cunoști sunt mai puțini decât cei pe care îi vei întâlni. 
Faptul că te atașezi acum și plângi după trei luni după o relație de două săptămâni nu e o tâmpenie. Da, dacă rămânea el cu tine probabil că n-ai fi rămas tu cu el. Și? Faptul că te-ai atașat demonstrează că ai iubit!
Iubești prea mult sau deloc. Nu există cale de mijloc. 
Ține minte că mulți dintre cei care te critică de la înălțimea vârstei lor TE INVIDIAZĂ pentru că ești scandalos de tânără. Viața ta e full option. 
Nu trebuie să-ți aranjezi nimic acum. Nici măcar ținuta. 
Să nu te grăbești să crești. 
Vorba unui, în vara lui ’93 nu știam ce vreau. Iar acum vreau să fie iar vara lui 93…


Ai curaj să-i faci un cadou mai picant de sărbători? 
1.Comandă FILOSOFIA SEXULUI direct din link:
2.Plătește cu cardul
3.CERE în formularul de comandă autograf personalizat! 

Pentru soție, amantă, amant, nu ne băgăm :)


Back to Top