Femeia la 20 de ani. Și la 40. Avertismente și contraindicații.




Femeia la 20 de ani are toată viața înainte, dar nu știe asta. Îi e frică să greșească.
Femeia la 40 nu mai are atât de mult înainte ȘI ȘTIE ASTA. Ca atare îi e și mai frică să greșească. 
Bărbatul care ia o femeie de 20 se luptă cu lipsa ei de experiență (sau profită de ea), cel care începe o relație cu o femeie la 40 plătește și greșelile pe care le-au făcut alții. Las’ că știe ea cum sunt bărbații… :)
Cum sunt, de fapt, bărbații?
Cum sunt de fapt femeile?
Timpul trece peste toți la fel, dar nu are aceleași efecte. 
Sunt femei care își împart viața în relații, nu în ani. Cum spun bătrânii “pe vremea lu’ Ceaușescu” așa spune femeia: eram căsătorită cu Popescu atunci când s-a întâmplat asta. 
În fiecare femeie RĂMÂN bărbații pe care i-a cunoscut. Unii ca tipologii pe care le caută. Alții ca niște catastrofe pe care le evită. 
Femeia de 20 de ani evită ce știe din auzite. 
Femeia de 40 evită din ce știe în mod direct. E mai greu de convins, dar mai ușor de mulțumit. Așteptările ei nu mai sunt bărbații din romane proaste. A scris deja o jumătate de saga cu viața ei. 
Femeia de 20 de ani are de cele mai multe ori nevoie de confirmări. Pe care rar vrea să le primească de la un singur bărbat și le tot primește, că și bărbații de 20 de ani caută confirmări. La 40 de ani cam știi cine ești. 
Paradoxal, femeia de 20 de ani e mai interesată de trecutul bărbatului de lângă ea decât cea de 40, care are și ea un trecut. Și apreciază mai mult viitorul. 
Un viitor pentru cuplu. Unul pentru copiii ei. La 20 de ani viitorul nu există. la 20 de ani trăiești veșnic. Așa că nu te grăbești să trăiești și îți vinzi timpul pentru niște cârpe de le zici tu fashion! Paradoxal, tot femeile la 35-40 sunt mai bine îmbrăcate, pentru că nu mai caută ce e la modă. Caută ce li se potrivește. Spre deosebire de cele de 20 ele și știu ce li se potrivește. Unele nu s-au împăcat încă nici cu moda în vreme ce altele s-au împăcat și-și înțeleg propriul corp. 
Când ai o femeie de 20 de ani ferește-te de lipsa de acțiune, din care are nevoie până la extreme. La 20 de ani nu apreciezi stabilitatea. 
Când ai o femeie de 40 ferește-te de minciuni. A mai auzit. Nu mai ține. 
Nu mai contează în primul rând cum arăți, ci tot ce faci. Nu mai contează ce promiți, ci tot ce dovedești. 
Îmi permit să mă iau singur la mișto și voi spune deschis răspunsul pe care nu credeți că-l pot da așa de tranșant: care femeie e mai bună? Cea de 20 sau cea de 40?
Cea de 40…în cazul în care o cunoști de la 20 și ceva de ani!
Pentru că un bărbat care a cunoscut multe nu e un expert în dragoste, e un începător în serie… cel mult un expert în femei. 
Un expert în dragoste e bărbatul care a știut să iubească o femeie în toate anotimpurile ei.

foto: NinaSever


Nu le luați pentru că mi-am pus fața pe ele, ci pentru că mi-am pus sufletul înăuntru! Când eram eu o tânără studentă...
Posted by Secretele Ramonei on Saturday, 10 August 2019
Back to Top