Nu mai ești bărbatul de care s-a îndrăgostit!




E şocant, 
dar cel mai frumos compliment pe care îl poţi face unei femei este când, 
încet-încet, 
nu mai eşti bărbatul de care s-a îndrăgostit.

Te plăcea pentru că erai nebun. 
Erai. Acum te gândeşti altfel la riscuri. Pentru că viitorul nu mai e doar al tău. Îţi păstrezi nebunia pentru nopţi şi responsabilitatea pentru fiecare zi. 
că doar 

noapte bună nu e una în care dormi

 
Erai omul care dobora un rival cu un cuvânt, 
acum eşti omul care clădeşte cu fiecare acţiune. Iubirile de o vară pot să fie aroganţe, o familie e în primul rând o echipă. 
Iubirile de o vară sunt castele de nisip. Nu poţi să-ţi creşti copiii în castele de nisip.
Nu. Nu mai eşti bărbatul de care s-a îndrăgostit pentru că înainte, cu cât lăsai mai puţin impresia că te ataşezi, cu atât se ataşa ea mai tare. 
Îi ziceai: Îmi spui cam des „te iubesc!“ 
Acum îi spui zilnic că o iubeşti. 
Pentru că ştii cât de mult înseamnă pentru ea. 
Iei cuvintele cele mai frumoase ca pe nişte flori şi i le aduni într-un buchet de complimente.
Înainte, parcă şi distanţa nu făcea altceva decât să vă apropie şi mai tare. Poate o şi cultivai. Distanţa asta. Păs- trai un pic de mister, Mister. Acum vrei să mergi peste tot cu ea. Să-i arăţi oraşe şi munţi, şi mări ca tot atâtea rame în care voi sunteţi tabloul.

Înainte, o ascundeai prin camere de hotel, acum, ai vrea să-i dai cheile lumii.

Înainte, îi chemai un taxi, acum, mergi cu câteva minute mai devreme în parcare să încălzeşti maşina.
Şi micul dejun? Pentru tine cel mai bun mic dejun era... încă o oră de somn. Iar acum, cel mai bun mic dejun se ia în pat pentru că eşti în patul cui trebuie.
Ora nu contează! Cel mai bun mic dejun poate să înceapă la miezul nopţii şi nu ţine cont nici de dietă şi nici de buget: o tonă de ciocolată sau o felie de pâine uscată sunt exact ce vrei.
Mic dejunul perfect îţi bucură gura. Care începe să spună prostii la foc automat. Îţi bucură ochii. Mai ales atunci când nu te uiţi în farfurie. Îţi bucură degetele fără să le lingi. Cel puţin nu pe ale tale. Îţi bucură nasul, aşa cum e el turtit de alt obraz care ba nu s-a demachiat încă, ba nu s-a aranjat, dar arată şi miroase atât de bine.
Golanii spun că pentru un mic dejun perfect trebuie să ai ouă. 


Pentru cei care știu că e riscant să mai aștepți un curier zilele acestea... FILOSOFIA SEXULUI se găsește încă (sper) la CĂRTUREȘTI, DIVERTA, LIBRARIUM și în alte librării dichisite!



Back to Top