“Vreau să rămânem amici”. Studiu de caz 1: Pisica ingenuă zgârie rău.



Singura politețe pe care o cer este să-mi spui adevărul! :)


Cred că singurul caz de naivitate pe care îl mai găsim în 2015 este atunci când câte un bărbat bine intenționat mai cred că a dat peste o fată naivă. Suflet de copil. Ingenuă 100%.
Unde a găsit-o? În clasa a V-a?
Suntem în epoca în care fetele vin de la școală și își întreabă mama “Auzi, mami, noi suntem săraci? Că eu sunt singurul copil din școală fără tabetă.”
Ne pierdem tare repede inocența. În material, în relații interumane, chiar și în spiritual, care le pare multora o păcăleală deși nu s-au obosit să se informeze. E o păcăleală pentru că așa sunt toate celelalte. 


Și uite așa viciile societății se transmit individului și păcatele societății de consum se reflectă în cuplurile de toate felurile. 
Înainte îndrăgostiții se întâlneau ca să se cunoască mai bine. Acum o fac ca să vadă ce are celălalt din ce le lipsește lor. 
Apoi se plâng că n-au noroc în dragoste. Păi asta mai e dragoste??
Oameni care nu știu ce vor au totuși o listă cu cereri. 
Oameni care nu știu cine sunt fac promisiuni. 
Nimeni nu mai crede că acceptarea unei oferte obligă la ceva. Că acceptarea unui ajutor repetat din partea unui domn îndrăgostit până peste urechi înseamnă să-l încurajezi chiar dacă nu ai niciun plan cu el. 
O să vă dau pe ultrascurte trei povești: 
1. El în Spania, muncea un job de căcat. Din banii puțini scoși în ore multe el decide să trimită lunar în România bani unei fete. Ea nu avea nicio treabă cu el, se culca cu mine, dar nu i se părea nicio problemă să accepte banii. Plăcerea lui. 
2. Ea realizată în București, el provinicial. El descoperă că nu mai vrea foarte repede, dar realizează la fel de repede că e bine să ai o casă și o mașină de la prietenă. Culmea genitleții, vrea să precizeze totuși că NU vrea o relație sentimentală. Nu vă spun cum s-a terminat :))
3. Ea a găsit unul nou în timp ce și el era destul de nou. După mai multe seri în care cel aproape oficial a fost gentleman, vine al doilea și - pe fonul consumului de alcool ca la Reflecții rutiere - marchează din prima. Cum cel aproape oficial are tot know-how-ul și toate relațiile necesare pentru cariera pe care ea și-o dorea, vrea să continue ca amici. 
Eu cred că orice om merită să știe adevărul. Și de cele mai multe ori adevărul este că există altcineva pentru că noi vorbim aici de relații dorite sau începute și înțelese perfect de ambele părți. Unei femei nu trebuie să-i faci un desen ca să știe ce vrei de la ea. Și nici unui bărbat. 
Din păcate mai ales bărbații încearcă să atragă o femeie și cu ce au, iar apoi se plâng că nu-s iubiți pentru cine sunt :)
Râdem, glumim, dar chiar cred că am părăsit de mult incinta bunului simț dacă în loc să spunem ce simțim, spunem ce credem că ne-ar folosi. Fie pentru că omul acela e bun ca prieten cu posibilități, fie că vrei să-l păstrezi ca plan B, NU e OK deloc. 
Spune-i adevărul!
Fiecare are dreptul să nu fie un figurant în propria viață.


https://www.curteaveche.ro/necenzurat-editia-a-II-a.html




Back to Top