Femeia pe care nu o va părăsi niciun bărbat. Niciodată.





Mulți dintre cei care mă citesc de ani de zile s-au gândit repede la mamă. Din fericire și din nefericire în același timp, mamele știu că vor fi părăsite încă de când ne pun la sân. Ele nu-și investesc dragostea în noi pentru profit. Nu așteaptă la bătrânețe “dividendele atenției” noastre. 
Nu e vorba despre mame. Deși poate că n-ar strica să puneți mâna pe telefoane și să le sunați, cei care le mai aveți aici, pe pământ, nu în gând, vorba lui Adrian Păunescu. 
O să vă fac cunoștință cu femeia pe care nu poți să o părăsești începând cu o poveste care are însă o legătură cu mamele. Într-un cerc de “prietene” (știți genul) toate aveau copii, mai puțin ea. La un botez, se putea altfel, mama proaspetei mămici, de câteva luni bunică, vine numai zâmbet și le salută pe toate prietenele fiicei ei cu zâmbetul pe buze. Apoi o vede pe femeia noastră și îi spune din vârful acelorași buze cu care le zâmbise celorlalte: 
Ce-o să faci tu, la bătrânețe, fără un copil care să-ți aducă un pahar cu apă?
Sper că n-o să-mi fie sete. 


Femeia pe care nu o va părăsi niciun bărbat, niciodată, este aceea care știe că fericirea e un parteneriat. Dacă aștepți să ți-o dea cineva, atunci ți-o poate și lua la fel de ușor. Fericirea nu e un bagaj și nici căsătoria un gaj. 
Pe ea nu o părăsești. 
De ea cel mult te desparți :)
Și chiar dacă plânge “de sare cămeșa pe dânsa” ea nu crede că i-ai furat liniștea. Știe că liniștea e tot acolo, în interior. 
Femeia asta nu depinde nici de banii bărbatului, nici de bunăvoința lui. 
Nu cere voie. Ea are însă grijă de sentimentele lui. De multe ori el înțelege asta greșit și uită să aibă și el de ale ei. Atunci să vezi gheare la pisica blândă. 
Femeia pe care nu o va părăsi niciun bărbat știe că poți să faci plăcere și atunci când răspunzi la comenzi și atunci când le dai. 
Femeia pe care nu o va părăsi niciun bărbat nu e întotdeauna o mare frumusețe care atrage mii de oferte pe zi de la bărbați. Dar e întotdeauna suficient de deșteaptă încât să aleagă una bună.
Până la urmă există o asemănare brutală între fericire și bani: cei care dau de ea prea repede nu știu să o aprecieze 
și o risipesc. 



P.S. Ce mai face MUZA? 
http://bit.ly/TeaseVerde

Back to Top