Bărbatul mereu dispus să ierte. De ce ajunge să nu mai aibă pe cine?







Acest subiect nu e unisex. Bărbatul are nevoie viscerală de o femeie capabilă să ierte. Chiar și cei care au avut o scorpie de mamă pe care au căutat-o într-o scorpie de nevastă au nevoie de o femeie capabilă să ierte. De obicei o numim generic “amantă”. 
La femei e puțin altfel. 

Povestea numărul 1. 
Ea se verifică. Ajunge într-un club cu un coleg. Mult întuneric, multă lume în care ți se pare atât de ușor să te ascunzi. Greșeala ei? Întunericul acela e plin de ochi :) Doi ochi mai obișnuiți cu întunericul o recunosc, dau drumul și la gură prin telefon și bărbatul oficial nu-și crede urechilor. Vine val vârtej, dar pe drum se tot gândește. Poate nu e ce pare. Ghinion de neșansă, când ajunge el în separeu, nevasta lui și colegul sunt într-o poziție fără echivoc. Stă și îi privește câteva minute fără să fie văzut. Apoi nevastă-sa, decide să ia taurul și mai tare de coarne și se urcă efectiv peste coleg. Ca multe femei scăpate din închisoarea virtuală a unei relații pare să nu știe că în club nu poți să faci chiar tot :)
Alarmat, soțul abia atunci intervine cu una dintre cele mai slabe replici auzită de mine în întreaga viață: 

Să știi că eu sunt dispus să șterg totul cu buretele dacă vii chiar acum cu mine!
OMG! Cum să-i acorzi iertarea ÎNAINTE să o ceară? 
Toți oamenii care erau de față au izbucnit în râs. Bietul om părea atât de mic… S-a întors și a plecat. Ea n-a mers după el, chiar dacă în câteva minute a plecat și ea.

Povestea numărul 2. 
Au copii. O casă. El și un job. Ea e o nevastă care nu pare disperată. La un moment dat factura la telefon vine un pic cam mare. El verifică registrul de apeluri. Află despre discuțiile care “poate au mers un pic mai departe, dar nu din vina mea”. O crede pentru că vrea să o creadă. O iartă pentru că n-ar avea idee ce să facă altceva. 

După o lună ea ajunge să-și scrie cu celălalt din pat cu soțul. Singurele cuvinte cu care se “apără”: Ce te privește pe tine?
Nu sunt un mare fan al șanselor cu numărul doi. Nici măcar atunci când ea sau el spun “îmi pare rău”. mereu mi se pare că înseamnă “îmi pare rău că m-ai prins”. Ce știu însă SIGUR este că o femeie își dorește un bărbat care să aleagă să fie cu ea, nu unul care să fie cu ea pentru că altceva nu poate. Și de multe ori iertările asta spun: Îmi e frică să nu rămân singur. 
Asta ne mai lipsea! Un bărbat care să nu poată să intre singur în pădure de frică să nu-l pape lupul! 
Mai bine te măriți cu Scufița Roșie!



Back to Top