Like-urile cumpărate. Judgement day :) Facebook way.



Dacă e un lucru pe care nu cred că și l-a imaginat cineva pe facebook, atunci acesta este. 
Facebook face curățenie de primăvară. 
După INSTAGRAM care a ras pur și simplu conturile false și a dus inclusiv “influenceri” români de la 13.000 - 20.000 de followers la cifre mult mai apropiate de valoarea reală (4.000 - 6.000), a venit rândul celei mai mari națiuni a planetei să-și îngroape morții care stau puși la geam doar ca să încaseze cineva o pensie. 
Notați-vă data.
12 Martie.
Un cutremur cât se poate de real în mediul virtual. 
Nu se va întâmpla, probabil, peste noapte, dar multe pagini vor ajunge și de la 300.000 la apoape ZERO. 
Ce pot să zic? Eu nu-mi fac probleme, dar sunt foarte multe firme care nu puteau să angajeze oameni și să facă social media corect pentru că li se părea nedemn să aibă, chiar și pentru câteva săptămâni, 10, 100 sau 1000 de like-uri pe pagină. 

Instagram-ul a fost doar un test. 
Facebook-ul însă, la un estimat de (atenție) 2. 000. 000 de unități de business care plătesc facebook ads, sponsored stories și așa mai departe, este the real deal. 
Desigur, măsura nu putea să vină mai devreme pentru că și facebook avea un avantaj dintr-un număr mai mare de conturi decât userii reali. 
Acum au destui. Pot să închidă conturile fake pentru că deja știu care sunt acelea. 
O mișcare extrem de inteligentă. Jos pălăria. 
Ce estimez însă e că facebook-ul nu se va opri aici. 

Vor mai rămâne prezenți în newsfeed-ul vostru doar prietenii (și dintre ei cei cu adevărat interesanți), acei influenceri care chiar își merită influența și - desigur - firmele sau micii antrepenori care vor plăti pentru expunere. 
Dacă tot am lăudat facebook-ul pentru eliminarea like-urilor cumpărate, poate n-ar strica să ținem balanța corect: în funcție de algoritmul pe care îl vor folosi este posibil ca și unele dintre like-urile câștigate corect să dispară de pe pagini. Un efect direct al inactivității oamenilor care le-au creat și/sau interacțiunii cu pagina. 
Nu am această informație, dar pot să fie erori. 
Deși sunt la detox mi-am permis un pahar… 
Sigur, e un act cu motivație economică, nu justiție :))
Dar indiferent de motivul pentru care se plivesc buruienile, va fi plăcut să vezi câmpul mai curat. 

Back to Top