O cafea tare, cu două lingurițe de adevăr :)




În caz că nu te-a trezit cafeaua îți vei da seama că adevărul frige mai tare. Și e mai amar și mai util. Uneori și mai negru
Cum vreți în dimineața asta adevărul? 
Cu două de zahăr? 
Macchiato
Machiato ești tu. 
Adevărul e de cele mai multe ori un espresso scurt, din gânduri râșnite pe loc.
Și niciodată nu e mocca.
Spre deosebire de cafeaua pe care o duci la buze, adevărul are buzele ca punct de pornire. Și fiecare pereche de buze care îl rostește îi schimbă gustul, aroma, menirea. 
Pentru unii e revelație, pentru alții rușine.
Pentru unii e absolut, pentru alții e perisabil. 
Eu sunt din a doua categorie. Nu vreau adevăruri expirate. Ținute în dulap lângă schelet până s-au stricat. Îmi e scârbă de adevărurile inutile. Vorbele care nu s-au spus la timp ar trebui să nu mai fie spuse niciodată!
Un adevăr spus când trebuie se încarnează într-o schimbare. Unul spus prea târziu te bântuie sub forma unui regret. E fantoma unui om care nu a trăit niciodată. Regreți un trecut care nu s-a întâmplat. La ce-mi mai folosește dacă nu am știut când tot trecutul acesta era viitor?

Un cuplu perfect se bazeză pe aceste adevăruri care nu se spun.

Mamele noastre aveau o vorbă: măciuca aia blondă-n blugi e o spărgătoare de căsnicii. Inițial am vrut să aflu de unde știa mama că măciuca era blondă și-n blugi... Apoi dacă într-adevăr căsniciile sunt ca peștele de sticlă de pe televizor: casante.
Toate căsniciile sunt din interes. Am tot interesul să te țin lângă mine, așa că facem un contract pe durată nedeterminată (numită cu fast până ce moartea ne va despărți)... se poate mai nedeterminat de atât? E ca o plecare în vacanța de pe lumea ailaltă în care nici măcar nu stabilim care din noi face primul check-in-ul.

Un singur lucru e sigur: e mai rău decât la zborurile low cost. Măcar ăia te lasă să iei ceva cu tine, mai un bagaj de mână, mai un laptop... dar să nu divagăm...

În contractul ăsta eu îți vând prezentul meu și o bucată din viitor. 
Costul? 
Prezentul tău și o bucată din viitor.
Deja mi se pare că vindem ceva ce nu deținem.
Halal bază.
Așa că... da. Căsniciile sunt ca peștele ăla de sticlă: casante și demonstrative. 

Tot ce ați auzit rău despre mine nu e doar adevărat. E doar o mică parte din ce-am făcut.

http://bitly.com/2NngjEq





Back to Top