Night Reading: Bărbatul “la mâna a doua”. Cum să fii fericită cu un bărbat care a mai fost căsătorit?

....................................................................................

Una dintre surprizele pe care le au oamenii si eu nu le inteleg cand vine vorba de “barbati bine” este ca au mai fost casatoriti.
La fel si la femei. Ofertele vin, sentimentele sunt de capul lor, vrem si putem. Si credem ca va dura. Si nu dureaza. 
Chiar si Radu a vorbit intr-un interviu despre “de ce schimbi, cum schimbi, ce lasi si cu ce ramai”. Spunea ca e o tampenie sa vezi divortul ca pe un sfarsit care nu influenteaza urmatorul inceput.
Daca prima iubire vine cu sperante nefondate, a doua sau a treia relatie de lunga durata vine cu temeri perfect explicabile. 
Sa nu repeti greseala.
Vine cu bagaj.

Comparatii pe care le face el.
Comparatii pe care le faci tu. Din nimic. Din hainele cu care vine si din muzica pe care o asculta. Vrei sa stii ce nu a mers ca sa faci lucrurile altfel.
Foarte putini oameni inteleg insa cu adevarat psihologia celor care se refac dupa un divort intr-o noua casatorie, mai ales a celor care nu pot da vina pe fostul partener. Uite ca-mi pun eu poalele in cap in interesul natiunii si o zic cu voce tare: niciodata cand se rupe o relatie nu e de vina doar acela pe care toata lumea il arata cu degetul. Sunt amandoi vinovati si nevinovati in acelasi timp, dar noi ne simtim mai bine sa vanam vinovatii decat sa sapam dupa solutii. Asta e munca grea!

OK. Sa zicem ca si el, si tu ati mai fost casatoriti. Juraminte, poze, planuri de viitor. Pare pentru toata viata, ca, daca n-a parut de la bun inceput, nu stiu, sa fiu sincera, daca merita sa puneti oamenii pe drumuri pana la biserici, restaurante si asa mai departe ca apoi sa mai tai in doua si pozele alea pe care ati dat o gramada de bani.
Sa zicem ca n-a mers. Nici mie nu-mi ies toate retetele in bucatarie. Spre deosebire de nefericitii de profesie eu NU pastrez poze cu retetele arse!!
“Vai, cum ar fi aratat tortul asta de bezea daca nu se spargea bezeaua”. 
Fac altul! Important e sa nu-l mai scap :)

Un om care a mai fost casatorit nu e ca un om care a mai iubit. Legatura e mai profunda. Ai crezut ca ala e. Si n-a fost.
De asta un barbat divortat isi reface mai bine viata cu o femeie care a mai fost si ea casatorita. E un alt nivel. Cel putin o suma de experiente trebuie sa aiba oricat de mult le-ar placea barbatilor femeia mai tanara. La un moment dat trebuie sa realizezi ca una de 18 langa unul de 45 nu e doar o imagine ridicola, ci si o situatie foarte obositoare pentru el :)))) 
Nu ai efectiv ce sa vorbesti cu ea!
Oamenii inteleg mai usor problemele altora cand s-au confruntat si ei cu ele!
Asa ca recomand trei trucuri mari si late pentru ca a doua sau a treia casatorie sa fie ultima casatorie. 

Primul truc e… sinceritatea :) Iar o sa spuna Radu ca i-am imprumutat punctele de suspensie. Un barbat “la mana a doua” e de fapt un barbat rodat. Stie la ce sa se astepte si de ce sa se fereasca si nu mai crede ca o femeie care nu vorbeste despre trecut deloc nu are niciunul. Din contra, la cat de mult vorbim noi, femeiele, orice barbat rodat stie ca e o problema cand e prea liniste pe un subiect. 

Al doilea e acceptarea simultana a bagajului. Ar trebui ca la avioane, un check in. Uite, cu 20kg ai voie sa vii în relatia asta. Mai mult nu duce. Se prabuseste pe camp. Nu ai voie cu frustrari ascutite sau usor inflamabile. 
Uite, asta e bagajul meu. Compara. Nimeni nu e sfant, nu? Ca daca eram zburam fara avion

Iar al treilea este depozitarea acestui bagaj in cala. 
Nu merge din prima. Toti le luam dupa noi, dormim cu ele in pat, ne incomodeaza in vorbe si ne acresc discutiile.
Dar incet incet poti sa faci dintr-un nou inceput o noua relatie. Dintr-o speranta o certitudine. Si incet, cate 100 de grame dupa alta suta de grame, bagajul coboara si supararile se uita. Nu le mai asteptam ca pe niste turbulente. Ne facem zborul nostru fara sa uitam aeroportul de unde am plecat si fara sa tratam oamenii din urma noastra la extreme. Nici nu-i divinizam ca pe un Eden pierdut, nici nu-i consideram simple escale.

Va rugam sa va puneti centurile de siguranta. Nimeni nu stie dinainte cat va dura zborul, dar toti ne dorim o calatorie placuta. 


Ai rezistat la o doză de adevăr? Mergi mai departe! Citește cărțile!
https://goo.gl/rgW84A


Back to Top