Night reading: Lasă-mă-mi place! De ce zicem una și facem alta la primele întâlniri?



Să ridice mâna toți bărbații care n-au făcut niciodată o aluzie sexuală și - când la aluzie ea a răspuns cu un fel de NU - au ieșit din situație spunând că a fost o glumă. Sau orice altceva similar. Bun! Acum, că știm cine sunt mincinoșii putem să trecem mai departe. Să ridice mâna toate femeile care nu au simțit niciodată că vor ceva, dar ar trebui să facă… altceva. 
Am aflat și mincinoasele. 

Cum ajunge bărbatul să-ți pună o mână pe fund în timp ce dansați deși în tot timpul acesta vorbește despre orice altceva? Simplu. Nouă ne displace să fim ridicoli și ducem teama asta până la absurd. Poveștile cu macho siguri pe ei refuzați în hohotele de râs ale prietenilor sunt amuzante doar când nu ți se întâmplă ție. 

Noi facem tot timpul un calcul între șanse și riscuri. Instinctiv. Și de-asta uneori femeia așteaptă primul nostru pas până spre menopauză. 
Culmea, deși femeile fac același lucru (adică zic că nu, deși vor cu fiecare fibră să DA!), la ele motivele sunt un pic altele: mama care i-a spus că dacă se culcă din prima seară cu tine vei spune că e curvă; experiențele nefericite care arătau la început la fel de bine ca asta în care vă aflați voi acum și mai ales presiunea timpului. 

Tinerețea femeii e mai scurtă decât a bărbatului care poate să aibă admiratoare și la 50 de ani. Scurt pe doi, la 50 de ani unei femei i se spune că arată senzațional “pentru vârsta ei”. Și în caz că n-ați realizat, aceasta e O INSULTĂ, nu un compliment. 
În plus, un bărbat nu-și face probleme că după 35 de ani nu va mai putea face un copil sănătos. Femeia ȘTIE că acolo e începutul sfârșitului. Excepțiile sunt puține. 

Ca atare, femeia știe că are mai puțin loc să greșească. Așa că încearcă să testeze resursele bărbatului fără să piardă prea mult timp. 
Acesta este motivul pentru care “poștașul sună întotdeauna de două ori”. 
Bărbatul nu poate să fie cucerit prin insistență. Ne calcă pe nervi o femeie pe care am refuzat-o și se tot bagă-n poză! Femeia în schimb apreciază un bărbat insistent! 

Sunt două motive: insistența dovedește intensitatea atracției. Ceea ce femeia apreciază enorm. Voi face o afirmație riscantă: Pentru femeie e mai important să fie iubită decât să iubească.
Iar în al doilea rând insistența dovedește că are resurse să se lupte pentru ceea ce vrea în viață și că în cazul acesta, ceea ce vrea în viață e… Ea!
Ce femeie ar merge mai departe cu un bărbat care renunță după prima luptă? 
Și… la drept vorbind, nu-i așa că are dreptate? 
.........
Pe acest blog comentariile sunt dezactivate. Vă rog să le faceți direct pe pagina de facebook.
Back to Top