I WANT YOUR TEXT: Nimic nu e mai simplu decât să te complici!




Maria Stroe

.....................................


Uneori, intrăm în relații complicate, care știm că nu vor duce nicăieri, că nu vor face bine sufletului. Ne asumăm riscuri, facem compromisuri pe care juram că nu le-am face, ne obișnuim cu situații care nu aduc niciun beneficiu spiritual, ne mulțumim cu puțin... De ce? De dragul celuilalt, pentru câteva clipe de bine, pentru câteva momente de fericire. Doar pentru atât. Uităm cine suntem, uităm ce anume ne dorim, ne uităm principiile, ne călcăm pe orgoliu, ne pierdem rațiunea, ne pierdem pe noi. Ne lăsăm în voia inerției și tare rău facem. Ne lăsăm pradă instinctelor, îi ignorăm pe cei din jur, îi respingem pe cei care ne vor binele. Fără argumente. Tare rău facem. Trece vremea... 
Ne trezim. 

Ne uităm în oglindă și nu ne recunoaștem. Ne-am schimbat. 
Ni se face dor, dor de noi. 
Noi, atât. Noi, cum eram odată. Și strângem regrete, frământări, resentimente, întrebări, ne urâm pe noi, îi urâm pe ei. 
Reflectăm, analizăm și realizăm mulțimea deciziilor nepotrivite pe care le-am luat, realizăm că am fost prinși într-un lanț de greșeli pe care le regretăm cu toată ființa. Ne oprim. 
Am vrea să tastăm butonul „Delete” și totul să dispară, să uităm. Imposibil. Faptele sunt consumate, timpul este ireversibil. Putem doar să învățăm din experiențe! Să nu repetăm greșeli, să nu repetăm povești, să nu ne clădim niciodată fericirea pe nefericirea altora, să nu facem rău! 
Da. Toți știm că există fericire care aduce nefericire. Undeva. Cuiva. Dar credem că suntem atât de altfel până ne trezim în situația în care trebuie să recunoaștem că suntem la fel. 
Suntem oameni, cu toții greșim, important este să avem capacitatea de a conștientiza când suntem pe drumul greșit, să punem stop și să schimbăm traseul. 

Trecutul pe care alegi să-l uiți se va repeta. 
Pentru a merge mai departe, e nevoie să depășim momentele din trecut. Să le înțelegem. Indiferent care au fost poveștile, experiențele noastre, este important să ni le asumăm, să îndreptăm lucrurile, păstrându-ne caracterul frumos și să încercăm, întotdeauna, să facem bine sufletului nostru. Singurul în fața căruia suntem într-adevăr datori să nu mințim niciodată.
Back to Top