Românii VIN în Italia!


Pe Marian Olteanu l-am cunoscut dintr-o întâmplare. Fericită. 
Poate că ar fi corect să spun că el e de vină că acum eu îmi pun vin alb și Muzei vin roze. 
Poate ar fi și mai corect să spun că multe relații ar merge mai bine decă niciunul dintre parteneri nu ar încerca să-i bage pe gât preferințele lui și celuilalt.
Am scris despre crama lui Marian, GRAMMA, chiar de ziua lui. Îi cumpăr în continuare vinurile și ieri am avut certitudinea că încep să mă pricep. GRAMMA este unul dintre cei 14 producători de vin din România selecționați pentru Merano Wine Festival!
Veștile bune nu se opresc aici, doar că de aici nu mai sunt bune doar pentru mine și el. Festivalul de vin Merano va avea Focus on Romania. 
Cam tare, nu? 
Marian promite să ne țină la curent cu imagini și informații de la festival. Pentru cine nevoia să le spună celor de la Gramma: Jos pălăria, pagina lor de facebook este aici: https://www.facebook.com/Grammawines?fref=ts
Citez un pic din mesajul oficial, pentru că sunt totuși lucruri care mă mai și depășesc. Eu sunt mai degrabă stilul O carte, o sticlă cu vin și o femeie.


Festivalul se întâmplă de pe  7 pe 10 noiembrie 2014, în Italia, firește. Este cea de-a 23-a ediție a târgului “Merano Wine Festival”, unul dintre cele mai exclusiviste târguri la nivel mondial din domeniul industriei viticole. 
Peste  6000 de vizitatori și peste 500 companii de vinuri Premium.
14 producători români selecționați personal de către Marinela Vasilica Ardelean, cel mai bun somelier di Romania, 2014 și de către Helmuth Koecher - proprietar și fondator Merano Wine Festival.
Un salon în interiorul prestigiosului Kurhaus, va fi dedicat României, reprezentată de către 14 branduri românești: Viile Metamorfosis, Petro Vaselo, Villa Vinea, S.E.R.V.E., Gramma, Crama Basilescu, Davino, Crama Bauer, Prince Știrbey, Crama Gîrboiu, Nachbil, Vinarte, Liliac și La Sapata.
Este prima dată când un grup de companii românești sunt prezente la această manifestare expozițională, unul de o mare amploare și importanță pentru industria viti-vinicolă din Europa. Toate vinurile românești selecționate au fost premiate de către comisia de degustare a acestui festival. Conform regulilor de participare, la acest prestigios eveniment se pot prezenta doar vinurile care au fost degustate și aprobate în prealabil, fiind acceptate maxim 3 etichete pentru fiecare producător, indiferent de țara de origine.
Marinela Ardelean este un personaj foarte interesant. Nu numai că a reușit într-o lume a bărbaților, a reușit într-o lume care nu este în mod special favorabilă românilor. 




Site-ul ei aici: http://www.ardelean.it
Producem vin de calitate. Mai accesibil ca preț decât vinuri de afară care au în plus de cele mai multe ori doar marketingul. 
Gramma are ambiția să vândă tot mai mult afară și să aducă bani în România. Eu am ambiția să mai țin câteva sticle pentru aici. Așa că o să mai auziți casierițele de la Mega strigând după bodyguarzi: Am o sticlă de vin din ăla scump. Cu antifurt.
Nu, nu e scump, e cinstit.
După cum e cinstit să nu ne furăm singuri viitorul indiferent că e vorba de vin sau de orice altceva. Chiar crezi că un vin care vine din Franța cu un preț mai mic decât Gramma poate să fie mai bun? După ce se scade costul de transport? După ce se plătesc toate serviciile de marketing, etichete, etc?
Și probabil că ar mai fi cinstit să recunoaștem că vinul are mai multe merite într-o relație decât psihoterapia. 
Nu vorbim de bețivi, dar noi, restul, de câte ori nu realizăm că fără vin multe relații nu ar fi început și încă și mai multe n-ar fi rezistat? 
Back to Top