Orice român are trei neveste.


Toate trei cred că știu ce e mai bine pentru el și încearcă să-l facă să se lase de fumat și de mers tare cu mașina. Scumpind țigările și benzina. De băut, însă, ar cam trebui să-l lase. Măcar atât cât să se uite spre ele și să i se pară, ocazional frumose. Un lucru extrem de necesar, pentru că românul poate să divorțeze de două din cele trei neveste.
Mda… pe a treia o decid celelalte  două. Te trezești cu ea fără să ai dreptul să spui mare brânză. Paradoxal, asta, a treia, e cea mai băgăcioasă. 
Deși românul nu s-a culcat cu cele trei neveste niciodată, le plătește pensie alimentară pentru o droaie de copii. Care nu se simt români adevărați dacă nu studiază în străinătate. 
Din patru în patru ani, românul poate să-și aleagă alte… neveste. Ar fi de preferat unele care să nu-i mai umble în portofel, însă românul nu mai crede că o astfel de nevastă există și le alege mereu pe cele cu mâna mai mică. Nu se gândește că ar putea să-i ia… cu două mâini. 
Dacă românul se satură și nu-și mai alege nicio nevastă, tot nu scapă. Îi alege una vecinul de la 5. Sau vărul de la țară. 

Cele trei neveste sunt... 
parlamentul, președintele și guvernul. 
Vedeți că următorul divorț e abia peste 4 ani. 
Și nu vă mai mirați că nu a ajuns Macovei în turul doi. Nu se votează pe facebook!! Și mai există lume și dincolo de cercul tău de prieteni. 
Când sunt 10 oameni la o masă și toți au aceleași preferințe li se pare că nu mai există și… alte mese. 

Am văzut că mulți formatori de opinie susțin un candidat. 
Mi se pare că se supraapreciază pe ei înșiși. Și își subapreciază cititorii, admiratorii, fanii sau ce mai au ei.
Oamenii pot și trebuie să aleagă singuri. 
Am tone de mesaje care îmi cer să îndemn oamenii să voteze cu unul sau cu altul pentru că “am cititori”. Eu am cititori pentru că vorbesc despre lucruri la care mă pricep, iar politica de la noi e un subiect la care NU vreau să mă pricep. 
Dar un lucru e foarte important. Să mergem la vot TOȚI.
De ce? Pentru că am început să mergem din ce în ce mai puțini și le dăm senzația că nu ne interesează cu adevărat cine guvernează țara. Și nici cum.
Trebuie să mergem la vot ca ei să înțeleagă că ne interesează. I-am lăsat puțin de capul lor ca să ne vedem de câte o afacere, de proiecte personale, ca să facem un copil. Și uite unde am ajuns. 
S-au jucat suficient.
Ne interesează cine conduce țara. Pentru că e țara noastră. Și o vrem înapoi. 
Back to Top