Să te uiţi la partea frumoasă a vieţii mi se pare prea puţin. De ce să nu fim chiar noi partea frumoasă a vieţii?

Social media... by ramirespl


Există un optimism absolut idiot. Oameni care merg în direcţia greşită cu mult entuziasm. Nişte fericiţi, desigur. Până ajung în momentul în care totul se strică, pentru că era stricat de la bun început, dar cine să vadă?
Aşa cum e bună frica, la fel nu strică şi un pic de dubiu în viaţa asta. Când ai dubii stai puţin şi te gândeşti, dacă orgoliul tău nu e prea mare poţi să întrebi şi pe alţii, dacă este poţi să pui mâna pe o carte. Sunt puţine problemele pe care şi le pun oamenii acum şi pe care nu le-au rezolvat deja alţii. Autorii sunt morţi de multă vreme aşa că nu te faci de râs dacă le ceri o părere via text scris.

Am divagat un pic vorbind despre optimismul stupid tocmai ca să fie clar că nu despre el e vorba. 
Partea proastă e că mulţi oameni scriu la nervi, la frustrări, la dezamăgire. 
Partea şi mai proastă e că oamenii care nu scriu îi otrăvesc pe cei din jur cu nervii, frustrările şi dezamăgirile lor. 
Nu trebuie să ai puteri de supererou ca să faci un bine. 
De fiecare dată când nu îţi verşi nervii pe primul nefericit care îţi iese în cale când ştii bine că nu el ţi i-a provocat eşti chiar tu partea frumoasă a vieţii. 
De fiecare dată când nu transformi frustrările tale în sfaturi veninoase menite să îi ţină şi pe alţii pe loc tu faci un punct de lumină pe harta asta mohorâtă a ţării unde trebuie să moară şi capra vecinului. 
Când nu laşi dezamăgirile să te oprească şi mai încerci încă o dată şi încă o dată, deja ai devenit, fără să ai idee, un role model pentru cel puţin un om. Cei care au nevoie să vadă oameni care nu se dau bătuţi sunt mai mulţi decât crezi. Toţi avem înfrângerile noastre peste care trebuie să trecem.

Aşa că m-am decis, deşi am câteva texte foarte bune primite la concursul meu fără premii I WANT YOUR TEXT şi încă vreo 470 de mesaje încă necitite să vă anunţ (cu riscurile de rigoare) că schimb din mers regula jocului. 
De fiecare dată când văd la începutul unui text, ca la începutul unui film, anunţul: BAZAT PE FAPTE REALE, ştiu că sunt mari şanse să fiu martorul tardiv al unei drame. Haideţi să nu transformăm facebook-ul a aproximativ 700.000 de oameni pe săptămână într-un zid al plângerii. Merităm şi putem mai mult decât atât. 
Vreau fapte reale frumoase, ca nişte ştiri de la ora 5 pe invers în care nu moare nimeni, în care fetele nu sunt violate, ci sunt.... convinse şi în care fraţii nu se bat în cârciumă, ci se întâlnesc să repare împreună acoperişul prin care o plouă pe mama lor în timp ce se uită la o telenovelă în care ăia buni are până la urmă noroc. 
Sigur, poate că nu vom face rating cu asemenea poveşti. Pe net ratingul se numeşte trafic. Nu, nu vom face trafic, dar vom face bine. 


foto> ramirespl
Back to Top