Te întrebi ce au unii oameni cu tine? Greșit. Întreabă-te ce nu au.





 
Multe texte de pe blogul meu sunt răspunsuri la întrebări care vin de la voi iar și iar. Dacă 50 de oameni te întreabă în privat, să nu-i vadă cineva, ce fac când iubesc un bărbat sau o femeie care aparține altcuiva... îți dai seama că mai sunt câteva mii care nu riscă sinceritatea asta.
Riști tu și scrii: Ce faci când iubești un bărbat care nu e al tău.
Am riscat pentru că s-a văzut că nu e din cărți și am iubit femei care nu erau ale mele. L-am scris pentru că multe dintre ele... au devenit. 


În ultima vreme revine o problemă: de ce se iau de viața ta oameni cărora nu le-ai făcut nimic.
Ca la sah, problemele pe care le văd mai greu jucătorii se văd lesne de pe laterala talbei cu zile și nopți.
Fericirea deranjează.
Frumusețea e o anomalie.
Succesul e suspect.
Și mulți dintre oamenii care nu le au, în loc să încerce să le dobândească, urăsc simplul fapt că tu le ai.
Sigur, frumusețea e o formă de noroc. Deși dacă mă iau după multe din femeile frumoase care îmi scriu e fix o tragedie. Dar celelalte două nu sunt mereu pătate de compromisuri, secrete murdare și prietenii cu șefi care te țin în brațe.
Frumusețea nu e o tragedie, dar e o tragedie să nu știi să o manageriezi. Dacă ești un om slab sau credul frumusețea ta e o pradă. Dacă te duce și capul și acumulezi un pic de experiență... e un formidabil atu. Oricât de departe ar merge democrația (care deocamdată nici nu există) sau oricât de bine am putea să impunem egalitatea de șanse care nici asta nu există decât pe niște hârtii prăfuite) mereu vor fi oameni bogați în dragoste și flămânzi. Mereu vor exista femei care au frumusețe de risipit... și altele care vor încerca să-și picteze pe chip o altă față... vor transforma plasticienii în oameni fabulos de bogați. Paradoxal, cunosc chirurgi care au pus mii de sâni mari și îi adoră pe cei mici, au potrivit sute de trupuri care acum par perfecte, dar adoră imperfecțiunile. Sunt oamenii aceștia bolnavi? Nu.  
Fericirea nu e o întâmplare. Nu e ca frumusețea, ceva cu care te naști. Sunt oameni care nu reușesc să aibă o atitudine pozitivă nici când soarta le dă, ca la poker, quintă royală. Au atât de mult, dar se gândesc doar la ce le lipsește. La ce au alții.
Iar succesul va fi mereu suspect pentru cei care nu-l au și nu realizează că nu-l merită. Ei merg la limita bunului simț și adesea dincolo de ea... și... ce crezi? Pierd mereu. În loc să-și schimbe atitudinea și să realizeze că scurtăturile spre fericire sunt adesea drumuri înfundate, ei cred că aceia care au succes... fură mai mult decât ei!
Nu te mai întreba ce au oamenii cu tine dacă știi că n-ai greșit cu nimic.
Am mai spus-o: invidia e cea mai sinceră formă de apeciere, chiar dacă nu e și cea mai plăcută.








Back to Top