Sindromul sărbătorilor. Ipocrizii și greșeli “de sezon”.





Psihologii se împart în două categorii certe: cei care vor să ne ajute să fim mai buni (nu doar de Crăciun, că două zile trec repede) și cei care s-au băgat în treaba asta pentru că ies bani. 
Se vede cu ochiul liber chiar și de pe site-urile de profil că e mai simplu să îi mângâi pe oameni pe cap decât să le dai un șut în cur să se trezească. 
Eu, care nu-s psiholog de profesie, o să-mi asum riscul variantei a doua. 

Prima ipocrizie este cea a mesajelor. Grijă copy paste. Urări de împrumut. GIF-uri. Poze. Tag la toată lista. SMS-uri că tot sunt gratis. E minunat să-ți aduci aminte de prieteni. Dar dacă se întâmplă doar o dată pe an înseamnă că nici ei nu sunt prietenii tăi… nici tu al lor. 

A doua este a cadourilor simbolice. Ele simbolizează doar că ești un zgârcit. 

A treia e a fericirii. Nu sunt dintre cei care se declară agasați de pozele cu oameni veseli, prin târguri, la ski sau lângă șeminee care nu le aparțin. Uneori și brazii pot să fie de împrumut. Nu. Chiar mă bucură să văd oameni fericiți. Prieteni sau necunoscuți. 
Știți de ce? Pentru că pe oamenii fericiți nu-i deranjează fericirea altora! Dar o bucurie fake este mai nasolă decât o poșetă LV fake. Măcar în aia poți să-ți pui țigările. Prefăcătoria e obositoare mai ales pentru cel care se preface. În plus, dacă tot timpul te arăți așa de îndrăgostită când al tău n-a mai pus mâna pe tine de o lună… îl descurajezi pe tipul acela drăguț să se bage cu tine în seamă și să te facă fericită de-adevăratelea. (Am scris “să pună mâna pe tine” pentru că dacă scriam exact ce gândesc iar primeam report pe fb)

Am lăsat pentru final ce-i mai greu de suportat. 

Singurătatea și urgența.  

Muza spune că nimeni n-ar trebui să fie singur de sărbători. Dar e mai bine să fii singură decât prost însoțit/ă!
Ai prieteni și familie? Wow! Fără să știi stai deja mai bine decât mulți oameni care îmi scriu. 
Faptul că n-ai pentru cine să-ți pui lenjerie intimă roșie de crăciuniță nu se va schimba doar pentru că există acolo un oarecare. 
Voi nu sunteți împreună. Sunteți doar doi oameni singuri care au locurile alăturate la masă. 
Parcă și vinul fiert are cocoloașe când nu-l bei cu cine-ți place!

Urgența… o să o vezi și astăzi prin mall-uri, cluburi și pub-uri. Femei care poartă rochii mai scurte decât vara și decolteuri mai largi decât viziunea lor despre viață. Doar-doar pică unul repede. Și, uneori, pică. Cade de-a dreptul, că e aproape mort de beat. Încercând și el să te vadă mai frumoasă. Sau să semeni cu fata de care tocmai s-a despărțit. 
Dar relațiile începute “de urgență” se termină la fel de repede și de stupid cum au început. 
Asta dacă nu cumva o să tragi de el ca de o cola când n-ai bani… să-ți ajungă până pe 14 februarie. Când toate simt “obligația” să se arate îndrăgostite :))

P.S. Cele mai multe chiar sunt. Dar nu de tipul cu care apar în poze. 


Back to Top