Cel mai mare pericol atunci când vine vorba de relații



Femeile spun: „Cel mai mare pericol este că aș putea fi rănită. Nu vreau să fiu rănită.” Nu e cel mai mare pericol, nu ne nici măcar un pericol real. 

Singurii bărbați care nu te pot răni sunt cei pentru care nu simți nimic!

Bucură-te că ai unul pentru care simți ceva. Mai devreme sau mai târziu, oricine te poate răni, fie și prin imprudență, aşa că, vorba lui Marley, „găsește-i pe cei pentru care merită”.
Bărbații spun că nu există pericol mai mare decât acela de a da peste o femeie care se grăbeşte. O wifezilla care vede clar în faţă o rochie albă și un copil. Și pentru rochie, și pentru copil, vrea să plătești tu.  
Nu mi se pare nici acesta un pericol real. În primul rând, dacă o iubești, rochia și copilul vin natural. Dacă nu… de ce te-ai mai băgat?
Pericole sunt multe. Să dai peste cine nu trebuie. Să dai peste cine trebuie, dar să nu prinzi momentul când știi ce-ți trebuie. Să pierzi ani. Să pierzi bani. Să-ți pierzi o parte din minți. Să le pierzi pe toate. 
Însă cel mai mare pericol atunci când vine vorba de relații este să lași relaţiile trecute să stea în calea celor viitoare. 

Cel mai mare pericol e să confunzi frici acumultate cu experiențe învățate. 
Să nu înțelegi că una e să-ți pierzi încrederea într-un om și alta e să-ți pierzi încrederea în oameni. 

Cel mai mare pericol, atunci când vine vorba de relații, e să nu ai curajul să începi, de teamă că „știi cum se termină”.
În cartea mea Necenzurat, am formulat o concluzie pe care nu o pot reproduce prea des: 

S-au întâmplat lucruri rele în viața ta și crezi că ele s-ar putea repeta? Dar lucruri bune nu s-au întâmplat? Acelea de ce nu crezi că s-ar putea repeta?


De cele mai multe ori, relația perfectă se află chiar lângă noi, însă nu suntem pregătiți s-o vedem. 
Un bătrân mi-a spus o vorbă de bărbat: 
Dumnezeu îți dă, da’ nu-ți bagă și-n pat. 

Back to Top