Despre frumusețea uitată a României! Locul tradițiilor nu e la muzeu, ci în viețile noastre!




Pentru că viața are adesea o ironie fină, Alexandra este o româncă 100% deși numele de familie este… Ungureanu :) 
Viața merge însă mai departe cu ironia și face ca această femeie în aparanță fragilă să facă o muncă de care s-ar speria mulți bărbați: este PR & Communication Manager la Romanian Art&Craft. Dacă acum niște ani părea o nebunie să faci din artizanat românesc un business, astăzi Romanian Art&Craft este unul dintre cele mai cool branduri cu care am lucrat și Alexandra Ungureanu este una dintre favoritele Muzei pentru că (citez!) "Ale chiar crede în România" :)
Un interviu la cald: 

Ați transformat obiectele de artizanat romanesc din ceva văzut ca prăfuit în ceva cool! O adevărată magie PR! Cum ați reușit?

În primul rând, noi credem în tradiții, meșteșuguri și în munca meșterilor populari și punem în valoare elemente ale spațiului românesc. Obiectele de artă populară și de artizanat reprezintă adevărate comori care transmit și păstrează viu spiritul romanesc și dincolo de granițele țării. În plus, pentru o mare parte dintre produsele de artă populară și artizanat din magazinele noastre oferim și ambalaje atrăgătoare și certificate de autenticitate, ceea ce le transformă în cadouri dezirabile.   
În al doilea rand, pentru că am înțeles că meșterii noștri populari sunt într-un con de umbră, am demarat campania video “Art&Craft sustine mesterii populari din Romania” și am mers efectiv acasă sau în atelierele lor și i-am filmat și fotografiat în timp ce lucrează produsele de artă populară care se regasesc în magazinele Art&Craft. Crede-mă că este o muncă extrem de migaloasă, care presupune talent, răbdare și, mai ales, dedicare. Campania a fost puternic mediatizată, puteți urmari și voi ce a iesit pe canalul nostru de youtube, Art&Craft



Produsele voastre sunt un adevărat “brand de țară”! Spune-mi ce categorii de produse aveti si pe câte continente au ajuns cornulețele? Dar iile?

Avem o gamă foarte variată de produse de artă populară și artizanat, cât și branduri proprii Art&Craft pe care le gasiti doar la noi, dar și dulciuri delicioase! Dat fiind faptul că magazinele și brand corner-urile Art&Craft sunt situate în aeroporturi și zilnic ne trec pragul mii de pasageri de toate naționalitățile și că din magazinul nostru online www.artandcraft.ro se fac livrări și în străinătate, aș putea afirma că produsele noastre au ajuns în toata lumea😊



Toată lumea știe magazinele voastre din Aeroportul Henri Coandă și magazinul online. Pentru cei care nu ajung in aeroportul din Otopeni și nici nu vor să cumpere un obiect până nu îl pipăie... unde pot să mai găsescă produsele?

Produsele Art&Craft se mai găsesc și în aeroporturile din Sibiu, Târgu-Mureș, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Constanța, Craiova, Bacău și Suceava. În curand, ne veți găsi și în alte locații din afara aeroporturilor, însă, pentru moment, păstrăm surpriza!



Art&Craft are o imagine foarte bună în online. Cum reușiți să colaborați atât de bine chiar și cu bloggeri și vloggeri care nu se prea înțeleg nici între ei? Ai un secret personal?

Nu este neapărat un secret. De-a lungul timpului, am învățat că profesionalismul, comunicarea și seriozitatea contează cel mai mult în stabilirea unor parteneriate sau a unor colaborari de succes. Compania Art&Craft își respectă întotdeauna contractele și promisiunile, iar eu, în calitate de PR al companiei, așa cum și tu știi, sunt o persoană sociabilă și comunicativă, care caută întotdeaună să transforme fiecare colaborare într-o reusită și care vine cu cate o propunere de campanie/proiect gândită pentru fiecare blogger in parte😊



Ce planuri in desfasurare si de viitor are Art & Craft?

Avem în desfăsurare o campanie alături de campioana la scrima, Ana Maria Branza – “Un cadou de inspiratie romaneasca by Art&Craft si AMB”, campanie ce constă în 12 episoade filmate în cele 3 magazine ale noastre din Aeroportul Henri Coanda, Otopeni și pe care o puteți urmări pe pagina noastra de Facebook – Romanian Art&Craft.  
Avem, de asemenea, o campanie foto alaturi de Christina One – “Asortează-ți anotimpul cu Art&Craft”, o campanie în care se observă cu usurință cum produsele Art&Craft își găsesc locul în orice anotimp și în orice context, indiferent că vorbim de cadouri de 1 sau 8 martie, cadouri de Paște sau de Craciun.  Și, așa cum spuneam și mai devreme, pregătim noi locații în afara aeroporturilor, care vor veni la pachet cu idei noi de campanii, asa ca stați cu ochii pe noi!


Foto: Exotique Romania

Back to Top