Știi bancul cu taximetristul care se închina la toate bisericile? O cursă cu final neașteptat :)


Nu e banc, mulți o fac, iar eu nu râd de credința nimănui. Dar ieri mi s-a părut că am trăit într-o scenetă. 
Am un obicei: să mă pun în tot felul de situații despre care nu cred că mi-ar plăcea sau despre care nu știu mare lucru ca nu cumva să mi se leneavească mintea și spiritul de observație. 
Din prima categorie face parte agățarea unui taxi pe stradă. Nu prin aplicații. Cum nu se mai întâmplase de multă vreme am zis să văd ce s-a schimbat prin București. Nu vă grăbiți să spuneți că nu s-a schimbat nimic! 
Schimbare nu înseamnă nepărat evoluție :)))
Am ales un taximetrist care părea OK. “Părea” e termenul corect și când vorbești despre nevastă-ta dacă nu o cunoști suficient, cu atât mai mult pentru un om pe care îl vezi prima dată. 
Pentru că nu-s chiar masochist, am ales unul care avea Loganul nou-nouț. 
Am calculat o probabilitate de 90% să mă întrebe unde merg. Evident că m-a întrebat. M-a întrebat și dacă strada e asfaltată. Da, în București se mai întâmplă. Primăria știe de ce.  
Apoi o parobabilitate de 80% să nu folosească waze. “Waze e pentru civili, profesioniștii n-au nevoie”. Sigur că n-au, ei știu deja unde sunt ambuteiaje înainte să se întâmple. Plus (ba minus!) că waze alege drumul cel mai scurt. Moartea pasiunii. 
Nu avea nicio cruce atârnată stil brăduț odorizant, dar și-a făcut de cel puțin 20 de ori. Da, n-a fost un drum foarte lung. 
Bomba a venit aproape de destinație când, simțind că ne-am mai apropiat, a început să-mi povestească din viața lui. Știți genul, nu aici e poanta :)) Dar în fața noastră, de pe o stradă laterală, băgase timid botul mașinii un cetățean care nu avea unghi să se asigure. 
Atunci taximetristul a zis ca și când era cel mai normal și creștinesc lucru din lume: N-am avut norocul să-mi iasă prostul ăsta în față când eram cu aia veche. Intram în el imediat, că o și merita! Apoi se și întoarce un pic către mine ca să-i înțeleg drama: eu asta căutam în fiecare zi când ieșeam pe stradă: Pac! 2000 de la asigurare și gata! 

După care și-a mai făcut trei cruci, că treceam pe lângă o biserică monument istoric. 


Voi ce înâmplări ați avut? Și rele, dar și bune? 
Comentăm pe FB :)
Back to Top