Q&A: Părinții lui mă tolerau… până au aflat că vrea să mă ia de nevastă! Acum e pus să aleagă între mine și ei!! Ce-i de făcut?




Suntem la hotel, ne pregătim de ultima zi de Electric Castle, dar Muza zice: E imposibil să nu răspunzi la niciuna dintre cele 3 întrebări pe care le-am ales. Ea face acum un fel de triaj. Și-l face bine :)
Eu mă uit la prima dintre ele. Cea din titlu. Și-mi vine să beau ceva de dimineață. Se mai poate întâmpla așa ceva în 2017!!
Da, spune Ramona, asta e o întrebare care a venit de la mai multe persoane. Sunt 5 cazuri asemănătoare în momentul în care vorbim. 
5 care ne-au scris nouă. Câte or fi de fapt? 

În loc să dau un răspuns fetei/fetelor, voi vorbi cu ei. Pentru că ei trebuie să aleagă. Ele doar așteaptă. 

Bărbatul nu alege între familie și iubită. Alege între familii. Cea din care provine și cea pe care o va întemeia el cu femeia lui. 
E ca și când cineva te-ar pune să alegi între trecut și viitor. 
Oricât ar părea de dur, scurt pe doi, NU POȚI SĂ ALEGI TRECUTUL. Viața nu se derulează înapoi, nu te faci iar adolescent, apoi copil, apoi intri iar în **** mă-tii!!!! 
Viața merge înainte. 

Dar asta nu înseamnă să-i dai dracului pe ai tăi pentru o dragoste pe care s-ar putea să o înțelegi sau nu. De fapt, nu înseamnă să-i dai la o parte pentru nimic. Știi de ce? PENTRU CĂ EI TE-AU IUBIT PRIMII. 
Când nici nu erai cine știe ce de iubit. Urâțel, roșu, plângăcios și prostuț. Cu colici, cu febră, cu speranțe, cu emoții la școală, cu note mai puțin strălucite. Ei te-au iubit oricum. 

Și acum, când “se pun în calea fericirii tale”, s-ar putea să o facă din dragoste. Îți vor binele, dar îl văd altfel decât îl vezi tu. Poate chiar ți-au suportat iubita sperând că va fi o iubire de o vară și acum au explodat. Puși în fața inevitabilului :) E adevărat că uneori părinții sunt mai posesivi decât o nevastă geloasă, dar și asta se poate rezolva. În parte de la ei, să înțeleagă că toți copiii pleacă. În parte de la tine. Să-i convingi că tu nu o să-i uiți. 

Treaba ta, bărbate, este să vorbești deschis cu părinții tăi. Apoi cu viitoarea ta soție. După care să-i aduci la aceeași masă. Dar nu ca un mediator umil, ci ca unul de forță. TU EȘTI STĂPÂN PE VIAȚA TA. Nu pe ale lor, dar nimeni nu-ți poate impune ce să lași și ce să păstrezi. 

Treaba ta este, în loc să alegi între cele două familii. Să le păstrezi pe amândouă. 



Back to Top