Sunt eu nebun? A murit iepurașul pe cruce, nu Hristos? Se zice cumva de Paștele acesta “Adevărat a urecheat”?



Nu sunt un mare fan al popimii române. Chiar de curând i-am dat unfriend unui “părinte” care mă căuta EXCLUSIV când avea nevoie de ceva. Nu-l deranjau vederile mele libertine, era important că AVEAM TRAFIC. Evident că nu avea nicio carte a mea. Cred că aștepta cineva să i-o pună în cutia milei. 
În curând se vor pune și like-uri. 

Zi de 30 de ori Tatăl nostru, de 10 ori crezul și nu uita să dai like la pagina Catedrală-Digitală-punct-ro.

Nu, chiar nu mă omor după ei, dar cred în Dumnezeu. Jumătate din mine, mai precis, crede. Cealaltă, analitică, spune că a crede în Dumnezeu e un proces de autosugestie și God is an immaginary friend. 
Culmea, și partea care nu crede s-a enervat când a văzut explozia de panouri publicitare cu urecheați care s-au înmulțit… ca iepurii. 

Am luat-o razna complet? 
Vrem să transformăm chiar TOTUL în bișniță? 
Îl acoperim pe Hristos cu afișe vesele cu ouă și iepuri? 

Noi nu. Ei… da. Și ca să înțelegi de ce “we have to go deep into the rabbit hole”. La naiba (iartă-mă, Doamne!) iar iepurele ăsta? 


Spiritualitatea încurcă grav consumismul. Iisus mai ales a luat la șuturi zarafii din templu și schimbașii de bani. În 2017 ei s-ar fi numit BĂNCI. 

Iată “faza” în Evanghelia după Ioan

13. Paștile iudeilor era aproape; și Iisus S-a suit la Ierusalim.

14. În Templu a găsit pe cei ce vindeau boi, oi si porumbei, și pe schimbătorii de bani sezând jos.

15. A făcut un bici de streanguri și i-a scos pe toți afară din Templu, împreună cu oile și boii; a vărsat banii schimbătorilor și le-a răsturnat mesele.


Același Iisus a zis că n-ai nevoie de două haine, dă una cu-i n-are. Societatea de consum face urticarie când aude așa ceva!! Ăla care n-are să-și facă un credit! Să nu mai aibă chiar nimic. 

Luca 3:11

Drept răspuns, el le zicea: „Cine are două haine să împartă cu cine n-are niciuna; şi cine are de mâncare să facă la fel.”

Nu în ultimul rând Iisus a zis: Nu-ți strânge bogății pe pământ. 

Vă dați seama că omul e chiar indezirabil. El a murit să ne răscumpere păcatele, ăștia trăiesc să ni le impoziteze. 

Mai ales păcatul trufiei… E mare impozitul pe aroganță. 

Nu vă strângeţi* comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii;

* Prov 23:4; 1 Tim 6:17; Evr 13:5; Iac 5:1;

ci* strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.

* Mat 19:21; Luca 12:33; Luca 12:34; Luca 18:22; 1 Tim 6:19; 1 Pet 1:4;

Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.

Unii dintre voi vor spune: Dar mama zicea că trebuie să te înnoiești de Paște! Nu e tot consum? Nu e. E un simbol. În haine noi, curate, nepurtate TE DUCI LA ÎNVIERE. 

Ele sunt un simbol că împreună cu Hristos, pe care ăștia vor să-l omoare a doua oară prin uitare, și noi Înviem. Începem PE CURAT o nouă etapă din viețile noastre. 

Nu zic să fiți de acord cu mine. Doar să vă gândiți cu mintea voastră și să vedeți dacă nu cumva am dreptate. Cred că suntem mai mulți care gândim la fel! 

Vă doresc de Sfintele sărbători de Paște, când Iisus Hristos a murit pe cruce și apoi a înviat spre a ne da tuturor speranță, să nu uităm cine suntem. 
Back to Top