Nu mai ai nicio șansă doar atunci când renunți! O poveste frumoasă de la Timișoara.




O idee extrem de toxică și care ni se tot bagă în cap este că noi, românii, nu suntem buni de nimic. 
Da, facem niște roșii cu gust, cartofii românești sunt cei mai buni și usturoiul nostru e mai bun decât cel chinezesc, dar asta e limita noastră! Ce mai! Suntem “niște țărani”.
N-ar fi rău nici dacă era așa. Sunt sigur că și printre strămoșii lui Einstein găsești câțiva țărani. 
Adevărul este că românii nu sunt nici proști, nici leneși și nici fără inimă. În România se face inclusiv medicină care e și la propriu și la figurat pe muchie de cuțit. 
Se fac intervenții extreme. Iar atunci când sunt si condiții… reușesc. 
Ieri v-am rugat să donați pentru o cauză. Am garantat pentru ea, dar nu tuturor le-a fost foarte clar: Nu donăm pentru cineva? Un copil, o femeie în cărucior cu rotile, un  profesor iubit de elevi? 
Nu. Nu donăm pentru UN CAZ, donăm pentru zeci, chiar sute. Pentru că de o cameră sterilă de exemplu beneficiază zeci de pacienți.  Asociația Dăruiește Viață/Bursa de fericire a făcut asemenea camere sterile la  Spitalul de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” din Timișoara unde există din 2012 un Centru de excelență!
Atunci când au făcut investiția, tot din bani strânși de la firme și de la oameni ca tine, nu știau că într-una dintre ele se va scrie istorie. Unul dintre cei mai mici pacienți, un bebe de doar 7 luni, a mai primit o șansă la viață. 
Un transplant de celule stem la doar 7 luni este o performanță și pentru o clinică de afară. Mai credeți că nu suntem în stare să ne îngrijim noi de noi? 
Și aș putea să-ți mai dau încă mai mult de 100 de exemple. 
Cifrele brute:
Anual, 120 de pacienti au acces la tratament, in cele 4 camere sterile.
Peste 50 de transplanturi de celule stem.
Și asta doar la Timișoara!
Mai ai vreo reținere să donezi 2 euro pe lună cu un SMS la 8844? Textul de trimis este SPITAL. 
Dacă mama lui Robert, care trăiește acum datorită acestor investiții, te-ar privi în ochi… ai putea să-i spui: mi se pare prea mult să dau 2 euro pe lună?
Știu deja răspunsul.
Și vă mulțumesc.

P.S. Dacă ai donat deja spune-le și prietenilor tăi să o facă. Orice share contează. 


Foto: Robert și mama lui în Centrul de excelență finanțat de Asociația Dăruiește Viață/Bursa de fericire. Apropo, spune-le un cuvânt bun pe facebook. Merită mai mult decât un like :)







Back to Top