Haideți să facem și mieluțului un cadou de iepuraș! Să-l lăsăm să trăiască!

....................................................................................

Oamenii își iubesc foarte mult copiii. 
Pe ai lor. 
Te-ai gândit că ți-ai fi făcut un selfie ținând în brațe “cina” de Paște?
Oamenii își iubesc foarte mult copiii. Îi iau cu ei peste tot să le arate lumea, dar lumea nu e mereu frumoasă și copiii văd urâtul și întreabă DE CE? Părinții le răspund: Așa se face, e tradiția.

Îmi aduc aminte de parcă ar fi fost ieri când mama m-a luat cu ea în piață, “la țărani”. Știam că se apropie Paștele și că vor fi miei, dar nu știu ce era în capul meu de mă așteptam să văd un tablou frumos. A fost un film de groază! Pui mici de animal, despicați, ochii le erau ca de sticlă și mie mi se părea că încă poți să vezi în ei disperare. 
Nu am mâncat drob la masa aceea, a fost un Paște nefericit. Se ducea dracului inocența, răstignită ca Hristos și spre deosebire de El, inocența nu și-a revenit după trei zile. 
După acea zi nu am mai mâncat miel niciodată. 
Nu mă aștept să fiți de acord cu mine, dar dacă tac acum când știu că pot să vorbesc și să fiu auzită mi se pare că aș fi lașă. L-am rugat special pe Radu să pună articolul pe pagina lui pentru că vreau să ajungă la cât mai mulți oameni și pe el îl citesc mai mulți. 
Pe el l-am convins. Mi-a și spus ce crede înlocuiește perfect drobul pe masa de sărbători. Găsești rețeta aici
Chiar și o prietenă a mea mi-a spus că nu-și poate imagina masa de Paște fără miel. 

Nu condamn pe nimeni, dar cred că Paștele nu ar trebui să fie despre gastronomie, ci despre omenie. 
Paștele n-ar trebui să fie despre lumina ecranului telefonului pe care primești mesaje copiate de pe net, nici măcar despre lumina lumânărilor din fața bisericii. Gândurile noastre să nu mai fie întunecate. 
Să judecăm mai puțin, să iertăm mai mult. 
Să facem lucruri care contează. 
Să spunem acel “îmi pare rău” pe care îl tot amânăm. 
Chiar și postul, fără toate astea nu mi se pare că e mai mult decât o cură de slăbire. 
Tradiții? Legi? Avem voie să gândim fiecare cu mintea lui și să alegem cum credem noi că e bine, că de-asta ni s-a lăsat liberul arbitru.
Haideți să facem și mieluțului un cadou de iepuraș! Să-l lăsăm să trăiască!



Dacă ai nevoie de inspirație am și eu un mic cadou de iepuraș! Ultimele exemplare de Gust verde vor fi reduse începând de mâine de la 40 la 30 RONVizitează mâine pagina greensugar.ro ;)
Back to Top