Există palmares în dragoste?



Palmares ?
în amor este o contradicţie în termeni. Sunt oameni care spun prietenilor: „am fost acolo” când toată lumea remarcă o pereche de sâni. Varianta maxi a acestei vanităţi mitocăneşti este interviul în presă despre cum Nimeni a regulat o vedetă. Să avem pardon. Sunt lucruri pe care un bărbat nu ar trebui să le popularizeze. Că de-aia se cheamă intimitate. 

Oamenii de bun simţ sunt aceia care-ţi împărtăşesc convingerile. Nu mai ştiu cine a spus asta, dar mi se pare corect să nu mă credeţi mai deştept decât sunt numai pentru că lecturile mele au fost altele. Ca atare, dacă nu sunteţi de acord cu ce spun, faceţi cartea cadou. Eventual coşului de gunoi. Dacă sunteţi, aflaţi despre mine că şi eu vă iubesc. Şi cred, ca şi dumneavoastră, că deşi un palmares de povestit cu alcool nu merită osteneala unei vieţi, momentele de fericire merită reţinute şi regurgitate din când în când, ca o hologramă în faţa ochilor minţii. Nu e un îndemn spre paseism, deşi toţi oamenii cu o viaţă suficient de lungă ajung mai devreme sau mai târziu acolo. Nu e nimic indecent în a realiza că poţi privi înapoi şi fără mânie, savurând din nou vibraţia primului sărut. Chiar!... dacă sunteţi singuri, încercaţi să spuneţi cu voce tare: „primul sărut”. Ce copilăros sună! Dar pentru mulţi dintre noi a fost o descărcare de energie pe care am uitat-o. Omul este ce-şi aduce aminte că este (Nichita Stănescu). 
Primul sărut nu e o chestie de palmares, ci un moment de fericire. Merită să închizi cartea aici şi să-ţi acorzi un minut să încerci să ţi-l aduci aminte. 
.......................................

Ai făcut asta?
Bun. Sunt fericit că, în loc să-ţi povestesc eu ţi-ai povestit singur. Recunosc că am avut tentaţia să-ţi scriu despre al meu, dar atunci s-ar fi dus pe apa Sâmbetei toată argumentaţia mea lapidară. Primul meu sărut a semănat izbitor cu al dumneavoastră. 
Cât despre palmares, dacă totuşi credeţi că există, cum se ţine scorul? Numărăm relaţiile? 
Orgasmele? 
Telefoanele disperate? 
Florile şi lumânările? 
Insolitul locurilor? 
Frumuseţea în ochii lumii? 
Tragi o linie şi dacă-ţi dă cu plus eşti fericit? 
Ai nevoie de hârtie, pix şi o formulă de calcul ca să-ţi dai seama dacă eşti mulţumit de viaţa ta? 
Nu cred că ne trebuie vreun test din reviste ca să aflăm dacă suntem sau nu fericiţi. 

După o pauză de mai multe luni, la cererea editurii și mai ales a voastră, FILOSOFIA SEXULUI s-a reeditat. 2000 de exemplare cu o copertă în altă cheie de culoare ca o reverență făcută fenomenului care este Târgul Internațional de Carte GAUDEAMUS. 
Deși am gândit ediția pentru târg, pentru că nu toată lumea poate să vină la București, cartea se vinde ÎNCEPÂND DE ACUM 3 ORE și online. Fiind o carte care s-a vândut mereu în 1000 de exmplare în primele 24 de ore de la reeditare vă sfătuiesc să nu stați prea mult pe gânduri :)
Link direct: http://bit.ly/1VPVB22
Back to Top