N-ai iubit niciodată dacă…



N-ai iubit niciodată dacă…


Dacă n-ai simțit că ești beat, dar mai treaz ca oricând. Dragostea e o formă superioară de trezie. 
N-ai iubit dacă n-ai realizat că ești prost. Să-ți dai seama de asta înseamnă că te duce capul, dar accepți să te ducă inima. 
N-ai iubit dacă ți s-a întâmplat doar în adolescență, când habar nu aveai de capu’ tău. Iubești cu adevărat doar mai târziu, când știi perfect ce riști, dar mergi înainte. 
Dacă ai gândit că omul de lângă tine trebuie doar iubit, nu înțeles, pentru că ai citit asta la Oscar Wilde, cu tot repsectul pentru Wilde (și pentru tine) n-ai prea iubit. Cum să iubești un om pe care nu-l cunoști? Tu ai ai iubit doar visul tău despre el.
Fata morgana. 
Dacă n-ai rupt fotografiile ei și nu le-ai lipit la loc. Dacă n-ai căutat după un colț care lipsea prin coșul de gunoi cum caută nefericiții prin amintiri și le șterg pe cele bune de scuipatul celor rele apoi le sărută și le încălzesc până li se pare trecutul mai bun decât prezentul. 
Dacă nu ți s-a potrivit melodia de la Sarmalele Reci, cu Telefonu’ care nu mai sună.
Dacă nu te-ai trezit la 3 dimineața doar ca să te uiți în oglindă și să nu te recunoști... zombie posedat de cel mai minunat și mai nenorocit sentiment...
...dacă nu ți-ai imaginat niciodată cum ar fi să ai un copil cu buzele, nasul și ochii
...dacă n-ai fost gata să omori pe oricine ar fi făcut-o să plângă...
...mai rămâne doar să te sinucizi pentru că ai făcut-o chiar tu să plângă...
N-ai iubit dacă n-ai simțit măcar o dată nevoia să taci dracului din gură și mai știu sigur că n-ai iubit dacă n-ai simțit că scările de la serviciu devin rulante și te duc până-n iad, pe sub asfaltul bulevardului, pe sub mașina unui alt bărbat, care-i deschide ei portiera să urce.
Dacă nu te-ai dus la biserică să te rogi deși nu erai prea credincios, nici măcar femeilor. Și dacă nu i-ai fi vorbit despre trupul ei și lui Doamne-doamne, că doar e bărbat și el a făcut-o. 
Știi? Să stau cu tine la masă și să vorbim peste o cafea era mai satisfăcător decât să fiu în pat cu oricare alta. Oricât vin aș fi băut. 
Și dacă n-ai gândit măcar preț de o clipă că defectele ei sunt mai atractive decât calitățile altora, că nefericirea cu ea are mai mult gust decât siguranța și dacă nu ai simțit că poți să fii egalul lui Dumnezeu într-o calitate pe care oamenii n-o au: să-i ierți orice!
Stai liniștit… dacă tu n-ai iertat orice, înseamnă că n-ai iubit-o, iar dacă ți-a dat prea multe de iertat, probabil că și ea te-a iubit la fel. 
N-ai iubit dacă n-ai simțit nevoia s-o muști deasupra unui șold, să nu se poată culca, măcar în seara aceea, cu altul.


Dar mai ales n-ai iubit dacă n-ai lăsat-o liberă, dorindu-ți atât de mult să fie fericită, încât... dacă fericirea asta ar fi cu tine sau cu altul... să nu fie altceva decât un detaliu minor.

Back to Top