Ce-i interzis “nu se face”, ce-i prea simplu… nu le place.Un adevăr simplu și greu de înghițit: femeia de 20 de ani poate mult mai ușor să obțină ce-și dorește cea de 40.
Poate. 
Dar n-o interesează. 
Încearcă să-i oferi unei femei de 20 de ani stabilitate și o să semeni cu părinții ei. Nici n-a scăpat bine de obligația să ajungă acasă la ora 10 seara și profită de ea la maximum ajungând frecvent acasă la 10 dimineața. 
Și tu ce vrei? 
Să o iei de nevastă.
La 35 vrea deja de vreo 5 ani, dar între timp spune că știe prea multe despre bărbați. Așa că alege mai greu.
Dar știe ea atât de multe despre bărbați și despre ce bărbați știe ce știe?
Despre cei pe care i-a tot căutat ca adolescentă, apoi în tinerețea îmbibată de cool. 
Dar - să fim serioși - cool-ul e tot o formă de conformism: sute de mii de tineri care vor să fie unici în același fel!!!
Cum vrei să înveți despre bărbații “de casă” dacă n-ai avut niciunul în viața ta?
E ca și când bărbatul ar vrea să recunoască dintr-o privire o gospodină după ce a fost toată viața la curve!
Uite că eu țin cu bărbații de casă (există și unii dintre ei sunt așa de la 20 de ani) așa că vreau să-i ajut să înțeleagă ce greșesc. 
Mai întâi de toate în cuplu e aproape imposibil să greșeti singur. Chiar și în momentul când faci avansuri unei femei și ea le refuză, de puține ori e vina ta. Ea așteapta pe altcineva. Nu te potriveai descrierii. Dar asta nu înseamnă că ești un rebut. Fiecare bărbat refuzat e sorbit din ochi de o femeie, dar nu știe de sentimentele ei sau știe, dar nu e interesat. Vedeți cum se închide cercul? Vorba Anei Blandiana: “Purtăm fiecare o dragoste-n noi, dar eu pentru tine și tu pentru alta”.
Ai înțeles cercul. Acum gândește-te că există cel puțin un cerc pentru fiecare trei oameni. 
Apoi nu strică să știi că diferențele între ce-și doreau femeile tinere în anii 90 și ce vor cele care sunt tinere acum nu sunt atât de mari. Mari sunt diferențele între ce-și doresc femeile acum și ce își vor căuta peste 5 ani. Sincronizarea e totul. 
La fel nu strică să înțelegi că atunci când îi împlinești femeii orice dorință o privezi de farmecul luptei. Nu trebuie să mai facă nimic. Doar să ceară. Nu ești bărbatul ei, ești bagheta ei magică. Insistă în eroarea asta și după casă, mașină și carieră nu va mai avea ce altceva să-ți ceară decât… alt bărbat! Nici în povești nu se căsătorește nimeni cu peștișorul de aur! Mai repede pupă un broscoi!
Cea mai mare dorință a ei trebuie să fie să-ți îneplinească ție dorințele. 
Dar pentru asta trebuie să știi să ceri. 
Dacă o întrebi mereu: “Ce-ai vrea să facem astăzi?” “Ce-ți mai dorești?” și așa mai departe e ca și când ați avea două corpuri, dar o singură personalitate. 
Voi trebuie să fiți două personalități. Și o singură dragoste.
Mai multe decât că o iubești tu pe ea sau ea pe tine trebuie să iubiți amândoi să fiți împreună. 
Femeia nu poate să rămână cucerită decât atâta timp cât mai are ceva de cucerit. 
Dacă vrei să fie fericită trebuie să-i spui cum ar putea să te facă fericit. 

Back to Top