Ce faci când iubeşti doi bărbaţi?

no taboo by karen-abramyan


Pare genul de subiect pe care să-l dau Muzei să-l scrie. 
Sau să fac din el o telenovelă despre lupta pentru inima unei femei sau din inima unei femei, blablabla.
Îmi pare rău. Nu o să vorbesc despre cum ea, mititica, nu ştie pe care dintre ei îl iubeşte mai mult. E ştie foarte bine că pe unul dintre ei nu-l mai iubeşte deloc. Dacă-l iubea pe unul, nici nu-l lua în calcul pe celălalt, iar pe asta n-am spus-o numai eu. Nouă, bărbaţilor, când ne spun mai mulţi prieteni că suntem beţi, mai întâi protestăm, dar apoi ne ducem la culcare. 
Singurii doi bărbaţi pe care poate să-i iubească o femeie în acelaşi timp sunt soţul şi băiatul ei. Care, invariabil, trece de la faza în care nu se mai dezlipea de fustele ei, la faza când nu-i mai răspunde la telefon şi fuge după fustele altora. Toate mamele vor recunoaşte după un pahar de tărie că sunt puţin geloase. 

Bărbaţii ăştia elegibili şi puşi pe treabă pe care femeia îi iubeşte în acelaşi timp sunt o poveste. 
Ce e adevărat în ea nu e că femeia nu ştie pe care îl iubeşte, dar uneori nu ştie pe care să îl aleagă. Asta e cu totul altă poveste. 
Bărbaţii au fost mereu şutuiţi în texte feministe de doi lei că nu fac din sentimente supremele argumente. Şi totuşi cei mai mari poeţi, cei mai dramatici compozitori şi cei mai frumoşi pictori sunt bărbaţii. Pentru că e tocmai pe dos. 
Femeia e mai cerebrală în alegerea partenerului, pentru că ea nu caută doar un iubit cu care să se hârjonească prin pat. Caută şi un tată pentru copiii ei.
Dacă se poate să fie doar carne macră ca David Beckham, deştept ca Einstein şi cu darul vorbelor ca Eminescu e foarte bine. Dar cele mai multe femei pot să renunţe (cu părere de rău) la toate astea pentru un contabil cu salariu bun, plătit la timp.

Am fost de zeci de ori pus în faţa acestei dileme. Iubesc doi bărbaţi. Colege de birou, străine care băuseră prea mult, chiar şi femei cu mintea la ele, carieră şi copii acasă. Când s-au dezbărcat de izmenele ipocriziei, toate au reuşit să-şi răspundă singure: nu iubeau decât unul, dar cel pe care nu-l iubeau sau nu-l mai iubeau... părea mai sigur. 



Back to Top