Partajul prietenilor



Prietenii mei psihologi spun că repartiția prietenilor după divorț e ca partajul bunurilor: ce e dobândit înaintea căsătoriei se păstrează.
Explicația, corectă: afinitățile dintre tine și prietenii și prietenele lui sunt mediate. Când mediatorul dispare, dispare și afinitatea. Era doar un transfer de prietenie. Un credit la care tocmai ai rămas fără girant. 

Din experiența personală, dacă tu ești cea care a provocat ruptura cel mai mult te vor judeca femeile. Stai liniștită. Și pe mine, ca bărbat, tot femeile m-au judecat cel mai mult când am provocat o ruptură pentru că problema e mai puțin la actant și mai mult la comitetul de bloc care se transformă în comitet de judecată. Femeile care sunt parte a unui cuplu te vor judeca, apoi condamna și foarte repede vor pune în executare sentința prin exil pentru că ești o influență proastă. Ca bărbat, rămas liber în grup, ești un exemplu. Ca femeie, o tentație.

De câte ori n-ați văzut un bărbat care după divorț merge mai des la munte, își ia decapotabilă, se înscrie la cursuri de karate, ia lecții de chitară pentru că vrea să se facă rocker la vârsta la care alții se lasă? De multe ori. Zici că în sfârșit au ajuns lui Moș Crăciun toate scrisorile pe care i le-a trimis ca băiețel și acum primește toate cadourile odată. Un asemenea specimen e un hazard pentru grupul de cupluri cu rădăcini la TV-ul din living. Living dead.
De câte ori n-a înflorit peste noapte o femeie după o despărțire? Indiferent cine a provocat despărțirea, femeia trebuie să demonstreze că îi e bine. Bărbatul se mai îmbată, se mai face de râs cu un email dat la toată lista de prieteni, etc.
Femeia nu.
Ea merge să-și facă părul. Orice nou început cere o nouă coafură. Se poate deduce că, dacă noile începuturi sunt dese femeia e tot timpul aranjată.
Glumesc doar parțial.
O categorie aparte de prieteni pe care te aștepți să-i pierzi și nu e chiar așa sunt... prietenii lui care au salivat după tine de când v-a făcut prezentările cetățeanul care tocmai a ieșit din peisaj.
Curajoși, așa cum trebuie să fie bărbații, aceștia își vor exprima interesul pentru tine în scris. De teama unui refuz în față.
Recomandabil e să-i asculți un pic pentru că s-ar putea să afli lucruri interesante despre al tău. De la lucrurile pe care le spunea despre tine, până la câte amante a avut cât ați fost împreună.
Cine să fie atât de amabil și să arunce o lopată de pământ peste tine când te-ai împiedicat și ai căzut în groapă dacă nu un prieten?
Ce zici, Muzo, divorțăm la mișto să vedem dacă și unele din prieteniile noastre sunt la mișto? :))

Back to Top