The trick is to use no tricks. De ce devin Don Juanii cei mai buni bărbați de casă.



În primul rând vreau să risipesc o idee care tot revine în mesaje private și comentarii pe care le șterg cu un soi de voluptate. Nu înțeleg cum a apărut în unii oameni ideea că un Don Juan e un bărbat care fuge după fuste. Asta ar presupune ca fustele să fugă de el. Ceea ce se întâmplă fix pe dos: un Don juan nu aleargă după muieri, ele aleargă după el.
Sigur. El, săracul, nu se împiedică. Alege. Se distrează. Trece vremea. Simte că și a lui. 

 
Când e cel mai bine să-l întâlnești e fix în criza aia. Deși sunt bărbat, jur că nu știu când mai are loc criza vârstei mijlocii: unii lasă impresia că se nasc în ea și o duc pe picioare până mor.
Dar când îl cunoști...deja îi cunoști reputația.
Te atrage pentru o aventură, dar nimic altceva nu mai vezi în viitorul vostru. Nimic nu se potrivește în viitorul vostru cu... trecutul lui.
Nu-l vezi împingând la cărucior, nu-l vezi plătind ratele la casă.
Și așa stai și te gândești.
La ce riști. La oamenii pe care-i deranjezi. Poate și o colegă care și acum se mai gândește la el în timp ce bărbatul ei prestează mecanic.
Dacă stai să te gândești cu ce poți să deranjezi nu mai faci nimic. Niciodată.
Dacă ai greșit deja de mai multe ori și numești asta experiență s-ar putea să ai surpriza că toate începuturile de drum au mers deja către fundături. Să nu mai începem niciun drum?
Deși nu o recunoaște, un Don Juan este ca și tine: un om care a greșit. Cel puțin una dintre femeile din viața lui era de păstrat. Va înțelege mai bine valoarea. În secret toți vrem o femeie cu trup pentru păcat, minte pentru afaceri și suflet de artistă. El știe să o recunoască dintr-o privire pentru că a avut multe.
Cireașa de pe tort?
Am mai spus-o că singurii oameni fără vicii sunt cei care nu și le permit. Rareori un bărbat care și-a... satisfăcut... deja toate fanteziile... va mai pica în ispită. În vreme ce unul care a văzut ispite doar în revistele pentru bărbați va capitula fără luptă.
Toți merităm o șansă. Trucul este să nu folosești trucuri. De cele mai multe ori între oamenii pe care îi evităm și cei pe care-i căutăm singura diferență e... credibilitatea.

Foto: LinaDomina

Back to Top