Check-in în inima ta. Pending post… (I WANT YOUR TEXT selecţia oficială)




Scris de Irina şi atât. E un pic prea cunoscută ca să riscăm să dăm i al doilea nume. Uite, dacă o chema Constantinescu era mai simplu. Sau alt nume la fel de banal :))
Vrea să rămână anonimă. Nu cred că are şanse. Nu e făcută să nu fie cunoscută. Poate la următorul text e de acord să-i dăm şi numele.



Astepta pe marginea patului, ca o proastă, să vibreze.  Telefonul, căci toata fiinţa ei vibra deja demult. De nervi, de nelinişte, nici ea nu ştia exact.  A mușcat sadic dintr-un baton de ciocolată pe care îl ținea ascuns la capătul patului, pentru zile negre.  Apoi a continuat să se cremuiască și să se uleieze cu tot feluri de chestii ba pentru păr, ba pentru față, ba pentru jumătatea stângă a fundului, ba pentru cea dreaptă. Că printre multele păsărele pe care le avea, credea că are mai multă celulită pe stânga decât pe dreapta.
A vibraaat! A lăsat naibii și crema, și tot, și-a aruncat prosopul în pat și glonț la telefonul care era băgat la încărcat la celălalt capăt al patului. S-a panicat degeaba şi s-a mai și lovit la picior în colțul patului. Era un bou! Nu, nu acel el. Era un bou de pe fb cel care o făcuse să tresară degeaba. Deși... și acel el începuse în mintea ei să fie un... bouț pentru că nu îi dăduse niciun semn. Nu, nu de câteva zile, de câteva ore. Da, manifestările ei paranoide erau în faza incipientă și se chinuia să le țină acolo pentru a nu exagera. Parcă teama eșecului celor 7 ani de relație avută în tinerețe o urmărea pretutideni.  Dar era în sfârșit îndrăgostită iar, după atâta timp. Și ooo da, de multe ori a trecut dragostea prin aerul din jurul ei, dar tare bine și-a ținut respirația. Tipul ăsta însă îi trecuse aproape toate testele, că tare exagerată și precaută mai era în ceea ce privea bărbații. Mai ales că avusese nenumărate experiențe de când a realizat că regula dată de maică-sa – un singur bărbat, cu ala te mariti si cu ala te culci – era făcută special pentru a fi încălcată. Dar a fost cuminte la viața ei. Avusese belele cam câte degete are la... ambele mâini. A se traduce belele prin... bărbați.  Da, mai călcase puțin strâmb și în relatia aia lungă a ei, dar nu regreta – era in momentele in care relatia deja nu mai mergea si tot incerca sa faca diferenta intre obisnuinta si iubire. Dar în rest, erau niște belele. O miroseau că-i cam naivă, îi ziceau doua trei cuvinte dulci și gata. Si-a dat seama la timp cum stau treburile înainte să i se termine prima mână, mai ales că întotdeauna a căutat ceva... serios, tipul ala de relație de care fugeau toți bărbații mișto. Iar ceilalți, vorba aia, erau deja luați. Și uite că nu chiar toți, părea de la sfârșitul lui ianuarie încoace. 
Era deștept și  vorbea ore în șir fără să o plictisească. Și nu ii provoca doar orgasm pishic... Mâinile lui devenisera sutienul ei preferat. Măsura perfectă. Si se înțelegeau doar din priviri adânci... Atât de adanci incat ea simtea cum el îi strânge deja coapsele si il săruta fără să îi piardă o clipă privirea.  Apoi il respinge puțin și il zgarie pe abdomen, dar in fractiunede sececundă se indulcește si il trage inapoi incet spre ea. Da, era un joc de neînțeles între ei doi… Un joc in care, totusi, umbra ei nu se misca odata cu umbra lui.
Nu o suna decat atunci cand îi era foame si nu avea cu cine sa ia masa in oras, cand avea chef de un prosseco si de o discutie. In rest, nu era timp sau... vointa de nimic altceva. Nici din partea lui, dar parcă nici ea nu se obosea, deși voia mai mult, mai des, mai... Se săturase să tot facă planuri. Voia și ea ceva de-a gata. Ca o mâncare semipreparată pe care o bagi la microunde și apoi o savurezi. Și nu voia nici un barbat prea rece, nici unul prea cald, nici din ăla să o sâcâie cu telefoanele, dar nici din ala care sa o sune din an in Paște. Eh, dar nici ea nu stia sigur dacă găsise încă rețeta bărbatului perfect. Cert era că nu reuşea nimeni să o cucerească nici dacă îi scria poezii. Bărbatul trebuia să fie poezia însăşi. 
Așa că a tranșat totul subit. I-a trimis un mesaj sarcastic şi subtil de adio. Apoi a continuat să isi  incalzească serile cu conversatii lungi și inteligente cu alţi tipi de la care mai primea like-uri pe fb. Doar, doar il gasea pe El. Dar nu, nu isi punea deloc nadejdea in asta. Pentru că se obisnuise deja cu ideea că nu îți poți da check-in în inima oricui și până la urma urmei nu există nici sutien perfect. Dar voia măcar ceva care să se asorteze cu perechea de bikini și cu sufletul ei de înger rebel...

foto: li-bra
Back to Top