O întrebare pe zi și două răspunsuri mai pe seară. Ce înseamnă “Hai să luăm o pauză”?





Radu: Bărbații spun “hai să luăm o pauză” când vor să se desprindă mai puțin dureros. Totuși iese pe dos, ca un bandaj lipit de rană cu sânge închegat, care doar mai puțin când tragi repede. 
Femeile o fac din mai multe motive. Nu știu ce o să scrie Muza, dar eu am văzut femei care o spuneau cerșind atenție. Un fel de plec la mama, nu mă lăsa s-o fac, că dacă mă lași… nu plec. Sigur că aproape toate femeile preferă un bărbat insistent, dar asta la începutul relației. La final o să pari doar pisălog. Penibil. Excepțiile sunt atât de puține încât nici măcar nu confirmă regula. 
Indiferent care sunt motivele tot de căcat e. Dacă nu știu ce vreau înseamnă că m-am băgat (și la figurat, dar și la propriu) în ce nu mi se cuvine, iar dacă știu și nu spun înseamnă că prima condiție pentru o relație bună, sinceritatea, nu e îndeplinită. 
Am mințit de multe ori în relațiile mele trecute. 
Cred că am spus lucruri mai rele decât “hai să luăm o pauză”. 
Răspunsul meu nu judecă pe nimeni. 
E o confesiune. 
Dacă nu îți este bine într-o relație din motive care crezi că se pot schimba, vorbește cu partenera ta. 
Spune-i ce nu-ți place. 
Un pic de curaj îți trebuie ca să-i zici că nu ești fericit și un pic de inteligență nu-ți strică, altfel nu știi ce te-ar face fericit. 
În loc de o pauză singur, mai bine o discuție sinceră cu ea. Chiar și atunci când îi dai papucii pentru că te-ai îndrăgostit de alta. E mai nasol să o lași să se gândească oare ce dracului a greșit când e foarte simplu: a greșit că te-a crezut. Uneori te-ai crezut și tu, dar, vorba Ramonei, când oamenii se schimbă, promisiunile se rup. Pentru că și bărbatul care erai când ai făcut promisiunea, dar și femeia căreia i-a fost făcută, s-ar putea să nu mai existe. 

Ramona: Eu cred că e o formulă folosită de lași. Vrei să-l lași, dar n-ai tupeu să i-o spui în față. 
Nu cred să fie ceva mai trist decât să-ți fie frică de un bărbat cu care te-ai iubit, dar de multe ori e cazul pentru că am văzut cum bărbatul care era lapte și miere la început a vrut să fie și proprietarul nostru și profesorul nostru și dictator în casa “noastră”. Ciudat e că alte meserii nu i-au plăcut că se plângea mereu când ne ducea undeva că el nu e șoferul nostru, când curgea o țeavă la baie nu era instalatorul nostru și nici electrician, că-i era frică să schimbe un bec. 
Poate de asta am dat de carnet de 3(trei!) ori. Ca să mă duc singură inclusiv la dracu’ fără să trebuie să-mi chem un taxi. 

Vreau să luăm o pauză înseamnă în 50% dintre cazuri s-a terminat, iar în restul de 50% ceva chiar mai dureros. Înseamnă că nu e sigur ce vrea, nu e sigur dacă te vrea sau chiar te compară cu o altă femeie și - dacă ieși pe plus - te va alege pe tine cum aleg românii la prezidențiale între doi candidați nesatisfăcători. Puteți să spuneți despre mine că sunt arogantă, dar eu una ca asta chiar nu pot să accept. Cum să mă alegi, puță-verde, din două când eu am pretenția să mă alegi dintr-un milion?!!

Cum aș reacționa? Depinde cum suntem. Dacă acum trei zile am făcut dragoste și a fost minunat aș crede că a intervenit ceva, a intervenit cineva și aș începe să sap. Mor de curiozitate, cred că aș muri și de draci. Dacă, în schimb, nouă nu ne mai e bine de trei luni sau de șase sau de un an, atunci poate că i-aș mulțumi. 
Măcar unul dintre noi a avut curajul să recunoască… 



Nu le luați pentru că mi-am pus fața pe ele, ci pentru că mi-am pus sufletul înăuntru! Când eram eu o tânără studentă...
Posted by Secretele Ramonei - GV on Saturday, 10 August 2019
Back to Top