Ce-aș vrea să știe fiica mea despre bărbați, dragoste și relații în lumea virtuală. Tații de fete vor înțelege.


O dată când eram amândoi în mașină am glumit că o să-mi fac un canal de youtube ca să fie mai atentă la ce vreau să-i spun. Un canal cu un singur urmăritor. Cel mai important. 
Altă dată, după ce a căutat ea pe google ce se scrie despre mine a găsit și bune (premii, bestselleruri, donații pentru cauze), dar și rele (critici, trolling, etc). M-a întrebat de ce și cum poți să stârnești ură vorbind despre dragoste. I-am răspuns că numai oamenii care nu au succes n-au inamici.
Pe cel mai amuzant ton din lume, în engleză, limbă pe care o folosește de fiecare dată când vrea să spună ceva riscant, mi-a zis: It seems that you’re doing a very good job. 

Sunt foarte sigur că va citi acest articol :)

Draga mea,
Mulțumesc pentru tricou. E unul dintre cele mai potrivite cadouri din ultima perioadă.  

Și pe stradă oamenii au adesea două fețe. În lumea virtuală e mult mai ușor ca oricine să pară orice. Înainte să-ți deschizi sufletul ai grijă că știi cu cine vorbești. 
Și dacă ai dubii, sună-l pe tata. 

Niciun om care ține la tine nu-ți cere informații sau imagini care te-ar putea pune într-o lumină proastă sau te-ar putea expune. “Nu mai spun nimănui” este cea mai veche minciună din lume. 
Dacă ai dubii, sună-l pe tata. 

Dragostea nu ține de modă. Doar pentru că toate fetele din anturajul tău au făcut ceva (indiferent ce) nu face acel lucru automat bun. Nici rău. Din păcate, înainte să poți să alegi între ele o să treci prin amândouă. 
Și dacă ai dubii, sună-l pe tata. 

99% dintre pozele de pe instagram sunt editate la greu. Ești foarte frumoasă. Dacă ai dubii poți să suni pe oricine. Pe tata, pe mama sau pe Ramona. Cum îi spui tu Ramonei, de se sperie toată lumea, păstrăm secret :))

Internetul nu e ceva rău. Telefoanele inteligente nu te fac idiot. Poți să găsești  pe acest bulevard mondial pe oricine. Poate chiar și pe viitorul tău soț. Rău e cum îl folosim noi câteodată internetul. Rău e când lăsăm doar telefoanele inteligente să gândească pentru noi sau când le deschidem o fereastră virtuală escrocilor. Învață să-i deosebești. 
Iar dacă ai dubii… 

Noi, părinții acestei generații a schimbării, trebuie să ne adaptăm. Dacă suntem prea conservatori ne vom îndepărta proprii copii. Dacă suntem prea liberali ne vom îndepărta de principii. 

Nu vom face nicio brânză dacă îi supraveghem tranformând locuința într-o casă… de corecție. Vom crește niște invalizi emoțional. 
Noi trebuie să fim mereu acolo. 
Da. Un părinte bun este... Best actor in a supporting role. 
Și eu am vrut să fiu Batman, dar acum mi se potrivește rolul lui Alfred. 
În caz că nu-i știi pe ăștia doi, că sunt din filme vechi, sună-l pe tata. 


Back to Top