N-ai fost acolo!






E un cântec celebru al BUG Mafia. “N-ai fost acolo, nu vorbi, că nu știi!”. Ar trebui să dăm o ordonanță de urgență pe ideea asta. Să nu vorbești dacă n-ai fost acolo. 
N-ai fost acolo să vezi cozi la farmacie și farmacistele dând sfaturi celor gazați de parcă erau medici militari. 
N-ai fost acolo să vezi cum gazele care (chipurile) nu se împrăștie pe mai mult de 7 metri ne-au gonit până la America House. 
N-ai fost acolo, dar…

Îi urăști pe cei care au protestat. In integrum.

Sau îi detești pe jandarmi. In integrum. 

Că e mai simplu așa. 

S-a umplut facebook-ul de ură. 
De amenințări cu procese CHIAR ÎNTRE OAMENI AI LEGII. 

Cu exagerări de ambele părți.

În aparență o insultă e perfect justificată când omul îi înjură pe adversarii tăi. 


Eu am fost acolo. 
Recunosc că mi-a fost și frică în câteva ocazii. De exemplu când de la gaze am simțit că mă sufoc, am băgat mâna în buzunar și spray-ul de astm… i-al de unde nu-i. Tipic românește, m-am gândit prima dată că e vina mea, că l-am uitat, nu al lor, că ne-au gazat. 
Mi-am cumpărat altul… am tras trei pufuri deși limita pe 24 de ore e de 4…și m-am întors. M-am întors și a doua zi. Și a treia. Când știți că a fost calm. Un fapt care susține suspiciunea că pe 10 a fost regie. 
Întrebare pentru cei care îi urăsc pe toți jandarmii: dacă toți niște satrapi, mai era nevoie de regie? 

Până pe la ora 21 am tot sperat că e o neînțelegere. 
Acum sunt convins că este. 
Neînțelegerea constă în prostia de a crede că mai există cineva în toată clasa politică din România care luptă pentru noi!
Și noi - și oamenii “legii” - și pensionarii - și corporatiștii - toți vorbim și nimeni nu ascultă. Pentru că ne-au împărțit în tabere și acum se uită la noi ca la cinema 6D. Fum inclus. Ce film rulează? Misiune imposibilă! Pentru că e greu pentru o păpușă să se prindă că e păpușă. Altfel… ar fi ușor de dat jos păpușarii. Îi putem trage de aceleași sfori de care ne trag ei, dar invers. 
Însă pentru asta ar trebui să ne înțelegem. 
Cine? Noi care ne certăm pentru un loc de parcare? 


Back to Top