“Your user agreement sucks” - Ce nu s-a văzut din păruiala facebook versus Congress.





Citatul din titlu îi aparține senatorului republican de Louisiana, John Kennedy. 
În spiritul aceluiași mod tranșant, mă puteți întreba și voi “De unde știi tu, un neica nimeni punct ro, ce nu s-a văzut? 
Păi, știu ce nu s-a discutat!
S-a vorbit mult despre datele care i-ar fi fost furate lui facebook, un mizilic de 87 de milioane de conturi, dar nimic de cele 2 miliarde pe care le are! Ce se întâmplă cu ele? Cum folosește chiar facebook acele date? Bine că e vinovată oaia și nu vedem elefantul :) 

La fel despre deschiderea la ambele capete. Ei știu tot ce punem noi și ce facem ÎN TIMP CE aplicația e deschisă. Locație, interacțiuni, preferințe. Tu, în schimb? Ce știi despre ei? 
Voi ați încercat vreodată să luați legătura cu facebook? Am colaboratori care au băgat zeci de mii de euro în fb și tot nu sunt siguri că au vorbit vreodată cu un om. 
Am ceva cu AI?
Nu. E mai greu să găsești un robot plictisit sau unul care își urăște jobul. Dar în acest moment chiar și AI-ul lui facebook pare să fie mai mult pe mute. Sucks? Mergea și Zucks, că e politica lui Mark, nu voința roboților. 

Zuck a zis că luptă constant să elimine conturile false. Se poate oare ca oamenii lui să știe mai puțin decât noi, administratorii “calificați la locul de muncă”, despre sindicate de sute de mii de conturi false? Despre conturi duble, triple și quadruple făcute pentru concursuri?
Despre 100.000 de followers pe intagram (tot al lui facebook e și insta) care acum costă mai puțin decât un plin de benzină? 
Wow! Dacă e așa înseamnă că ne putem angaja la facebook! Consilieri :))

Eu cred în continuare că e mai bine că facebook există. Am dezvoltat aici:

VREI CA FACEBOOK-UL SĂ NU-ȚI MAI VÂNDĂ SECRETELE? NU I LE MAI SPUNE. CUM POȚI SĂ-ȚI PROTEJEZI ÎN MOD REAL INTIMITATEA PE INTERNET.


Ce iar nu s-a văzut a fost că Zuck îi vizitase deja pe cei care îl întrebau cu o severitate cel mai probabil jucată “dacă să creadă sau nu că-i pare rău”.
Eu îl cred. 
Îi pare rău. 
Că pierde bani. 
Dar atât.

Facebook nu se cutremură, cel mult are o mâncărime. 
Întâlnirea cu reprezantații congresului a fost scărpinatul. 
Până și presa de la ei consideră că orice reporter bun ar fi avut întrebări mai grele. 

Back to Top