“Te controlez ca să te protejez”. Necenzurat despre tipul hiperprotector de bărbat.





Despre părinții care își protejează PREA MULT copiii s-a scris mult. S-a citit mai puțin. S-a înțeles și mai puțin. Dovadă că mare parte din generația 2000 a fost crescută într-un fel de seră, ca roșiile fără gust, de părinți al căror singur concept era “să aibă ce n-am avut noi”. 

Despre bărbatul hiperprotector în relație trebuie să se înțeleagă o dată și pentru totdeauna că NU este un erou. Una este să fie lângă tine când ai nevoie. Alta e să fie lângă tine tot timpul!!!
Am zeci de mesaje de la femei cărora le e teamă să se plângă pentru că sunt confuze. Oare se plâng de prea mult bine? 
Unele îmi scriu că le controlează telefonul “pentru binele lor”. Un inventiv chiar a convins-o luni întregi că i-l caută de viruși… Prin mesajele de whatsapp, fb, sms-uri. 
Altele mi-au scris că iubiții lor sunt mereu cu un pas înainte: toată săptămâna e programată! Ba chiar și vara, Crăciunul și Revelionul sunt lucruri de care “a avut el grijă”. 

Nu-mi place să mă lungesc, dar dacă ai un bărbat care detestă când faci lucruri fără el tu nu ai un iubit. Ai un gardian! În curând o să vrea să vină cu tine și la toaletă!!

Bonusul nedorit? Se supără dacă nu vii la el și numai la el când ai ceva de rezolvat. Nu contează că nu se pricepe. 

Dacă îți selectează prietenii, nu o face pentru siguranța ta. Ci pentru a lui. Hiperprotectorul este în esență un dominator și orice prietenie care îi amenință statutul va fi aruncată în recycle bin și delete forever! Nu este nici măcar o formă de gelozie. Mai era cum era. E simpla apărare a proprietății.

Apropo, un tip hiperprotector te va cere de nevastă. Ca orice proprietar, vrea să fii “pe numele lui”. Abia atunci să vezi izolare! Nu o să te mai vezi chiar cu nimeni! Doar cupluri căsătorite pe care le alege el. 

Te critică pentru binele tău… Acest tată-surogat vrea să te transforme în femeia visurilor lui. Dacă are posibilități, te va educa (chiar dacă ai deja două doctorate); te va opera (la propriu, estetic, sâni, buze, etc). Dacă nu are posibilități te va convinge să te vopsești. Blondă. 

Ai un bonus și aici. Tot unul nedorit. Va merge la shopping cu tine. Să se asigure că îți iei haine de femeie căsătorită. Biată călugăriță din biserica Zeului Consort. 

Cum zice o vorbă, orice ceas stricat arată ora exactă de două ori pe zi. Hiperprotectorul e perfect pentru femeile care au “daddy issues”. 

Pentru toate celelalte recomand un bărbat care să nu le trateze ca pe un copil, ci să le facă unul. 


Află despre cum este lumea, 
nu cum vrea să pară. 
Psihologie pentru oameni obișuiți, 
tiraj nou, 
exclusiv pe www.curteaveche.ro 







Back to Top