MEN ONLY: Cum recunoști o narcisistă și de ce este cea mai bună amantă, dar și cea mai mare dezamăgire când vrei mai mult decât atât?





Cartea lui Michel Stanovici, #3cuvinte5minciuni mi-a readus în minte această problemă pe care mulți o au pentru că, de fapt, TRĂIM ÎNTR-O SOCIETATE NARCISISTĂ!

Fashonistele au mai mulți foloweri decât oamenii de știință și clar stau mai bine decât Hristos, care a avut doar 12. Puțini. Și din ăștia unul i-a dat unfriend and block pe cruce. 
Pe egomaniacele instagramului nu le crucifică nimeni, cel mult le mai împunge cineva cu un comentariu mai “ascuțit”. 

Scurt, că n-avem timp. Unele trăsături se regăsesc și la bărbați. 

Persoana perversă narcisistă are nevoie de atenție mai mult decât de mâncare. Tendința vine dintr-un sentiment de nesiguranță. 

Schimbă partenerii cu tot cu anturajul. Ni se întâmplă multora, fără voia noastră. La divorț mereu există și un “partaj al prietenilor”. Narcisista îi schimbă că vrea. Se simte expusă și vrea un rând nou de fraieri, nu vechii prieteni care o cunosc cu adevărat. 

Narcisista pozează adesea în victimă. Lumea e rea. Invidioasă. Narcisistul bărbat e pe dos. Un cuceritor care va schimba lumea. Are planuri mărețe pe care nu le duce (aproape) niciodată la îndeplinire. 

Nu alege niciodată joburi care să nu o pună în valoare. Preferă să câștige mai puțin, dar să PARĂ mai mult. 

Citez mot-a-mot din Michel Stanovici: “La începutul relației cu ea, bărbatul se simte un rege”. 
Comentariul meu: La final nu se simte doar detronat, ci decapitat. Rar pleacă din viața ta fără să lase traume! Narcisista e o actriță și vrea o ieșire dramatică din scenă!!



Narcisita nu e niciodată de vină. 

Ca orice actriță, dacă e soție și mamă va ține ca imaginea ei să fie impecabilă ÎN EXTERIOR. De multe ori când povestești cum e ea de fapt tot pe tine te critică oamenii că “nu știi că apreciezi minunea de lângă tine”. 

Narcisista nu este hipersexuală, în ciuda opiniei multor psihanaliști. Îndrăznesc să spun, din experianța proprie, așa “nereprezentativă” cum e ea, că doar folosește sexul pe rând ca instrument de seducție, monedă de schimb și la final… armă!

V-am lămurit? 
A! Încă un lucru! Dacă îți recunoști iubita sau soția în descriere și până acum era o fană a mea și avea toate cărțile pe care le-am scris, din momentul în care o vei confrunta că “uite ce zice radu ef” se va schimba la 180 de grade și voi deveni dintr-un scriitor interesant un blogăraș superficial care nu știe ce spune. 
Va pune chiar și Ultimul început la vânzare pe anticariat online. Pariem? :))


Pentru Psihologie pentru oameni obișnuiți apăsați tasta 1
Pentru #3cuvinte5minciuni apăsați 2 :)



Back to Top