Investiția în “celălalt”. Și de sentimente… și de bani. Rentează?




Am foarte multe povești despre femei în care s-a “investit”. Nu le-am citit în cărți, mi s-au povestit la un pahar. 
Am cam la fel de multe despre bărbați în care s-a investit. Primele cu mult înainte să am un blog, așa că una dintre ele apare în prima mea carte (Filosofia sexului - 2007 - Curtea veche publishing). 
Am fost chiar și la un PROCES între doi foști iubiți. 
Când mi s-a cerut o declarație, în fața judecătorului, am zis doar atât: Ce să declar? Îmi declar regretul că un bărbat și o femeie pe care i-am văzut foarte fericiți au ajuns să se judece pentru niște bani. Nici nu contează câți.
Mulți m-au întrebat ce-aș fi făcut eu. 
Aș fi “investit”?
Mereu am zis că da, dar…
(mereu când apare un “dar” iese nasol)
Eu am fost sărac lipit planetei o mare parte din viață. M-am dus la cele mai multe întâlniri cu tramvaiul. Cred că e un șoc pentru băieții de astăzi care cred că ești condamnat la “you and your hand” dacă n-ai BMW!
Deci investiția de bani era aproape imposibilă. Dar am investit efort, TIMP, sentimente și alte asemenea “lucruri care nu se văd”. 
Vă asigur că s-au văzut. 
Mai târziu am putut să “pierd” și bani. 
Nu-mi pare rău de nicio pierdere. 
Am învățat din toate. 
Și ce am învățat vine după acel DAR. 
Investesc, DAR CASC BINE OCHII!
Să-ți deschizi doar inima, portofelul și picioarele (sau la noi șlițul) nu e cea mai deșteaptă manevră!
Eu nu cred că trebuie doar să o iubesc. Trebuie să o înțeleg. Altfel, pe cine iubesc??! O fata-morgana? O proiecție a imaginației mele? Ce e ea? Un ecran? Dar cine e ea în spatele ecranului? 
Și te mai miri că “fuge cu banii” sau se vede cu facultatea terminată și termină și cu tine. Te-a… absolvit. 
Cum spune prietenul Victor (păcat că nu scrie o carte): “investiție” înseamnă că bag ceva ca să scot ceva. Se cheamă ROI (Return On Investment) Dacă nu se întoarce nimic… e vina ta că nu te oprești. 
Sau poate plătești pentru o relație așa cum plătesc alții pentru sex…
Păcat. În timp ce tu ești nesigur(ă) și stai la mâna partenerului, habar nu ai câți alții ar face credit să poată să-ți plătească, la fel ca în Propunere indecentă, doar o seară cu tine.  



P.S. Poate cea mai tare poveste de genul acesta pe care o știu ȘI direct de la protagonist, dar ȘI din cartea lui o găsiți în cartea lui Michel Stanovici, 3 CUVINTE 5 MINCIUNI
Până acum cel puțin zece femei mi-au scris că le-a plăcut cartea, dar niciun bărbat deși eu cred că 3 CUVINTE 5 MINCIUNI e în primul rând o carte "de bărbați". O găsiți aici: https://goo.gl/6ouzDS





Back to Top