Despărțiți, dar… Fiecare cu viața lui în “apartamentul nostru”.





Eu încerc să văd viața așa cum este. Nu cum vrem să pară pe facebook!
Am zeci de mesaje care îmi dovedesc că oamenii au nevoie de afecțiune și când sunt doctori și când abia reușesc să facă acordul între subiect și predicat! Dar mai ales, oamenii INDIFERENT că se cred zei sau filosofi au nevoie de acoperirea necesităților de bază. Altfel jumătate dintre ei ar renunța să mai meargă la serviciu chiar de mâine!!

O să vă prezint un caz care este, din motive de păstrare a intimității, un amestec între 5 cazuri. 



El și ea s-au iubit sau nu… nu e treaba noastră. 
La un moment dat au divorțat.
N-au copii să-i țină împreună. 
Au în schimb rate. La casă. 
Cei care au rate împreună (indiferent ce scrie pe actul de proprietate) știu cât de complicat e să spui “a cui e casa”. Și nici n-au ce să împartă, că 70% aparține băncii. Banca nu e interesată de fericirea ta. Doar de plata regulată a ratelor. 
Tu stai cu fostul. Și neregulată și cu banii luați lunar. 
El stă cu tine. Și frustrat (ca orice bărbat în cazul ăsta) și limitat în opțiuni. 
Cazul nostru combinat e fără scandal. Un bun început, nu?  Da, mereu se poate și mai rău. Nu poți să alungi un om după ce ai stat cu el niște ani, nu? Corect, dar gândește-te că și cu părinții a stat niște ani. 

https://www.curteaveche.ro/p/pachet-r-f-constantinescu---cu-autograf

Unul dintre ei trebuie să fie mai curajos și să facă pasul. Așa cum l-a făcut afară din relație, să-l facă și afară din casă. DAR aici e un mare semn de întrebare. Care dintre ei? 
O să mai iau niște m**, dar n-are legătură cu “cine a înșelat” sau “cine a zis gata!”. Are legătură doar cu un principiu de bun simț: unul rămâne, celălalt primește niște “compensații”. Așa fac oamenii de caracter. Bine, dar de la ce sumă îți poți permite caracter? 
Cam de la aceeași de la care îți poți permite și dragoste!
Unii oameni nu și-o vor permite niciodată. Nici chiar dacă ajung miliardari. Ca să iubești trebuie să știi să dăriuești. Să lași de la tine. 
Iar când ești iubit la rândul tău, nu e nevoie să lași de la tine. 
Ce să faceți cu vieți separate și aceeași adresă? Concurs de gemete prin perete cu noii voștri iubiți? Și cafeaua în 4 în bucătărie. 
“Și? Cum a fost?”
“Am încercat poziția aia care nu-ți ieșea ție”
Știu. Nu-i așa de simplu. 
Asta zicea și Dorin citind din carte: Dacă era simplu și dragostea era pe toate drumurile nu se mai scriau atâtea romane, nu se mai făceau atâtea filme, nu se mai compuneau atâtea cântece”.


P.S. Nu, nu mă interesează câți vor decide după acest articol că "nu vor mai intra niciodată pe blogul meu". Adevărații mei cititori îmi preferă oricum... cărțile. Internetul e fast-food. Comandă direct din link sau cu un click pe poză: 


https://www.curteaveche.ro/p/pachet-r-f-constantinescu---cu-autograf





Back to Top