BĂRBAŢII ŞI COPIII SUNT LA FEL: CUM ÎI CREŞTI, AŞA ÎI AI




Ar fi o greşeală şi mai mare să credem că femeilor nu le place să se joace, iar când o fetiţă zvăpăiată ascunsă în sufletul unei femei de carieră întâlneşte un băieţel neastâmpărat pitit în spatele aparenţei de om serios... să vezi atunci nebunie! Telenovelă, comedie, abraca- dabra erotică. 
Poate să iasă rău, dar şi foarte bine. 
Copiilor le place competiţia. Iar pentru bărbaţi, premiul va fi mereu femeia. Ne jucăm de-a cariera, de-a vacanţa, de-a siguranţa, totul pentru că ne-a intrat în cap că alea bune sunt pentru premianţi. Nu e aşa: alea bune sunt... pentru ele: nu sunt câştigate, decid. 
Îţi aduci aminte de băiatul acela, cel mai cool din liceu? Tipul care avea cel mai tare skateboard şi cea mai tare gagică? Habar n-ai câţi băieţi voiau să fie ca el! Nu atât să fie capabili să facă exact ce făcea el, cât mai ales să aibă ce avea el. 
Suntem leneşi. Vrem să câştigăm Champions League bând bere, nu transpirând la antrenamente. 
Liceul se transformă în firmă, clasele de la şcoală se transformă în clase sociale, dar noi nu ne transformăm nici acum din băieţi în bărbaţi. Şeful de gaşcă devine CEO. Ca în trecut, la maturitate mulţi nu râvnesc la jobul sau la responsabilităţile şefului, râvnesc la pre- miile lui: salariul, limuzina şi – bineînţeles – femeia. Cu cât e mai cunoscut sau mai invidiat bărbatul, cu atât e mai atractivă femeia lui. Interesant ricoşeu, nu? 
Lăsând gluma la o parte sau poate doar ridicând un pic miza, mergem spre comparaţia finală: 
Copiii nu ştiu să-şi ţină gura. Nici bărbaţii. Pentru că nimic din ceea ce fac nu li se pare de valoare dacă nu e cunoscut de toată lumea. Vorbesc mult despre ce ar trebui să tacă. Jur că expresia Kiss and tell s-a inventat pentru bărbaţi. Femeile bârfesc, bărbaţii se laudă. Exact ca în copilărie, se laudă şi cu ce n-au... făcut. 
Ce nu ştie însă un copil şi pentru asta îl putem ierta ar trebui să ştie un bărbat: cuvintele odată spuse nu mai pot fi aduse înapoi, iar jucăriile pe care le strici când nu mai eşti copil... sunt mult mai scumpe. 

Acesta este un FRAGMENT din Ultimul început. Cartea nu se mai găsește de doi ani. Nu se va reedita. De ce nu? E lungă povestea. Cert este că prietenii noștri de la GreenPoint au vrut să ajute și au cumpărat 10 exemplare încă din prima zi. "Reciclează" una :) 
Ce poți face să o câștigi? Vezi mai jos. 


Concurs ULTIMUL ÎNCEPUT! Ce trebuie să faci ca să câștigi o carte care nu se mai găsește de doi ani? 1. Like & share...
Posted by GreenPoint Management on Sunday, 11 February 2018
Back to Top