România-colonia. Românii sunt dezamăgiți sau des amăgiți?





România e ca o femeie care se mărită o dată la patru ani. O romantică incurabilă care lasă pe unul, despre care și-a dat seama “că n-o merită” pentru altul despre care nu știe nimic. 
Doar ce a văzut la televizor. 
Părea “om serios”. 
Vedeți voi, România n-a citit psihologie. De fapt n-a citit mai nimic. Ea crede în calitățile care se văd. Nu o deranjează că toți străinii vin și spun că româncele-s frumoase. N-ar spune unul că sunt deștepte. Normal, BCU nu e obiectiv turistic. 
Pentru că în România se citește puțin nu e o problemă că oamenii politici nu pot să conducă adesea nici măcar o discuție, cu atât mai puțin o țară. Ce? Ăștia care folosesc acuzativul cu prepoziție sunt niște tocilari!
Te-ai gândit vreodată dacă un om care nu poate să facă acordul între subiect și predicat este cel mai potrivit să semneze un acord cu Banca Mondială? 
Dar că unul care nu respectă nici măcar gramatica nu are cum să te respecte pe tine? 
“Să pară om serios” e prima cerință din CV-ul oricărui escroc!

Uneori România se și recăsătorește cu câte un partid care i-a mai tras-o și altădată.  A avut-o mai mică decât a promis, dar totuși mai mare decât următorul. Alege, săraca, nefericirea cea mai suportabilă.

Tu cum ești? 
Mai reziști? 
Caragiale l-a pus pe Cetățeanul turmentat să se întrebe “Eu cu cine votez?” ca toată sala să râdă și uite că râdem noi de noi. Pentru că problema nu e la cetățean, oricât de băut, ci la sistem. Dar, uite cercul vicios, sistemul este decis de cetățeni: îl schimbă prin acțiune sau îi reconfirmă legitimitatea prin lipsa ei.  

Bună dimineața, 
Iar ne-am trezit, când ne și deșteptăm? 


Pune mâna și citește ISTORIE! Cei care nu cunosc greșelile trecutului sunt condamnați să le repete. Nu vă recomand nicio carte anume, ca să nu se interpreteze că fac reclamă, dar cei interesați pot să-mi scrie în privat aici: 
Poate chiar facem schimb de titluri :)


Back to Top