RECUNOSC CĂ sunt un fraier!



Să o luăm cronologic :)
Am fost un fraier de mic. Când credeam că ne jucăm de-a ascunselea la mine în casă și colegii îmi furau din timbre în timp ce eu număram. Probabil numărau și ei :)
Apoi am fost un fraier când m-am apucat de sport de performanță, dar nu m-am dopat niciodată. Sper că mai sunt fraieri ca mine, sportul e mai mult despre sportivitate decât despre rezultate. 
Într-un an, pe 27 august, de ziua mea, am fost un fraier să vreau la munte și acolo să mă apuc să strâng de bună voie și nesilit de nimeni hârtii, pet-uri și cutii de bere de pe drumul spre cabana Piatra Arsă. Amabili, oamenii pe care i-am întâlnit mi-au atras atenția că ratasem câteva gunoaie. Erau convinși că sunt plătit :)) Halal cadou de ziua mea :))
În continuare sunt un fraier. 
Îmi umplu portbagajul cu “recilcabile”. Nu le arunc la gunoi. Apoi caut spre disperarea Muzei containere. O dată am găsit două în Piața Delfinului, chiar în mijlocul nebuniei, trafic, înjurături, știți zona. Cum aveam cartoane mari de la mobilă am pus mașina pe avarii. Decapotabilă, roșie, două locuri, transportator de hârtie pentru reciclat :)) 
Nu au venit aplauze. A venit ploaia. 
Pune repede “acoperișul”, îndeasă cartonul prin gaura aia mică, explică-i echipajului de poliție ce faci în intersecție, ud până la piele, în tandrețuri cu un container strâmt la gură. 
Mă uit uneori “afară” și văd că mai sunt “fraieri” ca mine. În Europa Every can counts este un fenomen cool, nu o ciudățenie. Și cele mai multe doze de aluminiu, fie de bere, de cola sau de energizant care se beau la un mare festival ajung ÎNAPOI în fabrici de unde ies cam tot atâtea noi câte au intrat folosite. 
Cam tare, nu? 
Oare sunt în continuare fraier că încă mai cred că responsabilitatea față de mediu mai poate să devină cool și în RO? Că fiecare doză contează, dar mai ales doza de bun simț? 
Cei de la CAN PACK au decis că “o campacknie e prea puțin” și au început o revoluție în reciclare. Au pus automate în toată țara (găsiți harta pe site-ul lor) și orice can poate să îți aducă premii. 
Mai mult, pentru că înainte de toate e nevoie să afle de revoluție cât mai mulți oameni, Can Pack premiază implicarea cu un smartphone Samsung. 
Ce trebuie să faci? Să-ți alegi trei prieteni (sau mai mulți) cu care te-ai duce la revoluție :) Nici D’Artagnan nu era singur. 
Să dai share public afișului graffiti și tag celor 3 mușchetari-prieteni astfel încât să afle cât mai multă lume. 
Apoi, ca să intri în extragere lasă-ți numele și numărul de telefon pe pagina http://reciclaredoze.ro/inregistrare-concurs-facebook/

Ca să fie mai ușor, uite postarea aici: 


Pentru că fiecare doză contează, mai ales doza de BUN SIMȚ, Can Pack Recycling PREMIAZĂ IMPLICAREA cu un SMARTPHONE!!...
Posted by Și mama reciclează on Wednesday, 1 November 2017
Back to Top