Am văzut un titlu care m-a enervat: "România a pierdut aproape un milion de specialiști după ce statul le-a plătit studiile". Statul Român NU are banii lui. Eu le-am plătit studiile. Părinții lor le-au plătit studiile. Chiar și o parte din golanii de pe stradă le-au plătit studiile, numai statul nu.



Statul le-a tocat din banii de studii aiurea, făcând învățământul românesc din ce în ce mai ineficient. E meritul lor că au fost destul de buni să plece. Și meritul câtorva dascăli pe care îi motivează altceva decât salariile rușinos de mici.
Probabil a fost și meritul meditațiilor, acest învățământ paralel, finanțat integral de părinți din bani la care au plătit și impozit, și care ne mai scoate din căcat. 
Statul a încetinit modernizarea învățământului prin lipsa de interes pentru educația copiilor noștri. Normal, cu cât înțelegi mai multe, cu atât ești mai greu de dus de nas la vot. 
Statul a făcut jobul de profesor atât de neatractiv încât e greu să mai atragi valori în sistem. 
Așa cum a făcut neatractive și alte joburi esențiale cum ar fi cel de medic. 

STATUL NU DĂ DECÂT DIN CE IA
Ca un administrator de scară care pleacă din patru în patru ani și lasă blocul fără apă, căldură și cu facturile neplătite.


A cui e vina că tinerii nu vor să trăiască în subsolul Europei?
Poate că ei au înțeles mai bine decât noi ce înseamnă "Deșteaptă-te Române!" și cine se scoală de dimineață... departe ajunge :)
Back to Top