E la modă să faci mișcare? Află de ce nu e nicio scofală să “mergi” la sală :)




Ai simțit că e o glumă :) Pe jumătate. 
Pentru că ideea nu e să mergi la sală. 
Ideea e să te ANTRENEZI. 
Oriunde ți se potrivește. 

Mișcarea e la modă. În sfârșit o modă care nu face rău! 

Sunt oameni care merg la sală să socializeze. Fac asta atât de bine încât nu le mai rămâne timp să se și antreneze. 

Sunt bărbați care merg “pentru că la sală fetele vin nemachiate”. Poate veneau :) În ultima vreme te întrebi dacă atât de puternic e rimelul sau dacă pur și simplu au grijă să nu transpire deloc. 

Sunt femei care aleargă în Herăstrău între Bonton, Yacht și Biutiful by the Lake la ore când e imposibil să și mergi. Pentru că vor să fie văzute. 

Cireașa de pe tort? 

S-au găsit niște “specialiști” care să spună că selfie-urile de la sală și share-urile cu cât am alergat și în cât timp ascund o… boală psihică!

O tâmpenie! Eu chiar vă încurajez să faceți asta! Mi se pare mai util pentru grupul tău de prieteni să-ți vadă progresele pe facebook decât ultimele trei perechi de pantofi nou cumpărate. Îi motivezi. Îi faci să se miște. Chiar și pe cei care nu te plac. Mai ales pe cei care nu te plac :)) Omul e un animal competitiv. Când făceam sport de performanță, deși concuram individual, la antrenamente aveai parteneri desemnați de antrenor. Fiecare serie era o competiție!
Atunci nu exista facebook. Acum voi puteți să fiți în competiție chiar și cu un prieten emigrat în Canada! Nu-i așa că-i cool? Și foarte eficient. 

Știu. Nu prea avem timp. Am ratat multe antrenamente pentru că venise ora de vârf și waze-ul spunea că ajung la sală în 45 de minute. Nu, nu-i departe :) E Bucureștiul ăsta care se sufocă din ce în ce mai mult. 45 de minute dus; 45 de minute forță; 80 de minute cardio; 10 minute duș; 20 de minute drumul întors (că trece valul de corporatiști care se întorc acasă). 
Cam mult. 

Schimbarea poate să înceapă cu o saltea și un set de gantere. Cineva mi-a spus că nu se poate antrena acasă că are copil. Și? De ce să nu-i dăm un bun exemplu? E nasol dacă vă certați de față cu copilul, nu dacă vă antrenați :) Unele dintre cele mai bune și mai frumoase accesorii pentru fitness sau yoga le găsiți aici: https://goo.gl/QULdRk


Dacă începe să-ți placă poți să mergi un pic mai departe. O bandă de alergat în fața televizorului o să facă orice serial mai dinamic, iar Game of Thrones n-o să-ți mai stimuleze doar imaginația :) Vezi cât de ieftină e una destul de bună din link: https://goo.gl/w6GpWd

În garaj poate să intre și un multifuncțional lângă roțile de iarnă! https://goo.gl/11Sr75



Sau un WaterRower! Chiar e pe bune cu apă!



Dar favoritul meu pentru acasă rămâne un aparat pe care aproape 10 ani am refuzat să mă urc că “e de gagici”. Bullshit! trebuie să fii bărbat ca să reziști 120 de minute pe eliptică la un nivel mediu de dificultate! Iar caloriile arse fără să-ți strici încheieturile sunt ceva de domneniul incredibilului!!!
Cele de casă se strâng. Vezi câteva modele aici: https://goo.gl/R9UEKS

Știu din mesajele de la voi că mulți ezită să meargă la sală pentru că nu se simt bine în pielea lor. Se simt prea grași, prea bătrâni, prea nerds, prea blonde, prea, prea și iar prea!

OK. Dar acasă? Ce te oprește când o eliptica VINE CU PROGRAME DE ANTRENAMENT INCLUSE? Inclusiv unele care sunt compatibile cu telefonul tău deștept. Pune-l la treabă!
Sau aștepți după modelul noii cărți să fac eu cu Muza un program de “Fitness pentru oameni obișnuiți”?



Back to Top