Cum s-a dus o japoneză pe Transfăgărășan și n-a făcut nicio poză. I s-au făcut ei însă… câteva mii!



Poate chiar zeci de mii. Copiii de orice vârstă și-au scos repede telefoanele să prindă măcar o imagine cu cele 10 roadstere. 

Când agenția Freecommunication mi-a cerut un “feedback” pe mail… mi-au sticlit ochii. Ce-ar fi să fie totul mai riscant? La vedere? Plusuri și minusuri, zici? Pentru mașină și pentru organizarea evenimentului? 
Hai să ne jucăm adevăr și provocare. 

O mașină reușită te face să zâmbești atunci când o conduci. 
Una foarte reușită te face să zâmbești chiar și când doar trece pe lângă tine!

Primul minus? Dacă vrei să nu fii văzut… în MX-5 n-ai șanse :) 


Eu și Muza am avut privilegiul să fim singurii bloggeri care “n-au treabă oficial cu mașinile” invitați la MAZDA MX-5 TRANSFĂGĂRĂȘAN EXPERIENCE. Din cauza programului încărcat a fost cât pe ce să refuzăm. Ar fi fost o mare prostie!! Una dintre acelea pe care le treci la bucket list :)) Un regret la 80 de ani :) Ar fi fost un minus… pentru noi. 

Al doilea minus? Transfăgărășanul e prea scurt pentru mașina asta! Dovadă că unii colegi l-au mai făcut o dată :)



Mare plus: Felicitări pentru curajul de a organiza, în loc de o petrecere plictisitoare, o masă câmpenească, 100% românească în prima seară.

Al treilea minus? Doar în prima seară :) Rămân la părerea că se mănâncă mai bine la Cluj decât la Sibiu. Nu știu președintele ce părere are, că înțeleg că am mâncat în același restaurant în a doua seară. Mie din meniu mi-a plăcut doar pianistul. Jazz. Cole Porter songs. 
Intervenția Muzei: Mie mi-a plăcut mâncarea la Sibiu. Nu știe Radu ce-s trufele :))

Cu excepția sistemului de sunet (care e o chestiune de gust) și al portbagajului  care este restrictiv, ca să nu spun mai mult, NU AI CE SĂ-I REPROȘEZI MX-5-ului! Este o bucurie de mașină!



Pentru că au fost invitați jurnaliști de auto din toată Europa într-un eveniment care a făcut reclamă și MX-5-ului, dar și - implicit - României, nu o să vă spun nimic despre motor, cuplu, viteză maximă. Vă scriu ei mai bine.  

Ce nu știu dacă vă vor spune specialiștii este că o tură cu un roadster e ca o ședință la un psiholog tare de tot. Iar MX-5 nu e orice roadster!

Ce iar nu știu dacă vă vor spune este că MX-5-ul este un aspirator de femei, dar nu pentru mimoze care vor să stea în dreapta! Aspiră femei care vor la volan. Vezi video: 



Pentru că femeilor le place să aibă ultimul cuvânt, o să-l las Ramonei: 
“Avem o țară superbă, dar nu ne prea facem concedii în România. Pe Transfăgărășan sunt însă oameni veniți cu mașini exotice din locuri exotice doar pentru bucuria condusului. Tocmai la noi care nu avem drumuri :) 
Eu recunosc că îmi e rușine că am fost și de 5 ori în Grecia, dar pe Transfăgărășan am ajuns acum prima dată. 

MX-5ul e scufița roșie pe care lupul nu o mănâncă. Pentru că n-o poate prinde. Simți aceeași bucurie când o conduci ca atunci când erai copil și te uitai la desene animate! Și tot ca atunci abia aștepți următorul episod.”


P.S. (tot Muza) Foarte tari cei doi fotografi oficiali ai evenimentului. Jos pălăria!



Back to Top