Cum aleg femeile un bărbat? Depinde pentru ce.



Foto: Dragoș Borcănea / D-Studio
...

- Mai am o întrebare la care am răspuns parțial în Filosofia sexului. Se pare că nu a fost suficient, pentru că întrebarea revine: Cum aleg femeile un bărbat, Ramona? Revistele spun că vor unii cu simțul umorului…
- Ce bine că nu citesc reviste! Înseamnă că Mister Bean ar fi fost cel mai dorit bărbat de pe planetă!!
- Eu cred că vor putere. Și în pat, dar și în carieră. 
- Pui, tu n-ai nici acum o carieră, donezi bani în loc să-i investești, deci îți mai rămâne doar patul? :) E mai complicat și aici vorbesc și în numele femeilor pe care le cunosc: Așa cum zic filosofii că există un timp pentru toate, noi, femeile, credem că există un timp pentru toți. Pentru un rebel când ești adolescentă, un tip ca un prof, mai în vârstă, tot cam pe atunci, pentru unul care îți este interzis și altul căruia îi ești tu interzisă. 
Sunt femeie, dar nu sunt feministă și feminismul mă obosește cu toate supărările lui și nemulțumirile și pretențiile de parcă ar mai exista încă 10 porunci pe lângă cele din Biblie, cele 10 porunci ale femeii. Cum trebuie să fie, cum trebuie să se îmbrace, cum trebuie să se poarte civilizat în societate, cum trebuie să se poarte obraznic în pat, ce prieteni să aibă și până la ce vârstă să se mărite. 
Unele spun că e degradant că femeile fac curat și mâncare, dar uite că mie îmi place să fac mâncare și sunt o maniacă a curățeniei. Nu feminism vreau, ci libertatea să fac ce doresc. 
Așa ne-feministă cum sunt, la alesul bărbaților recunosc că dau în foc când aud că masculul are dreptul la “păcatele tinereții”, dar femeia își strică reputația. Parcă îi și văd, mielușeii, cum cad ei în ispitele noastre! Noi îi “stricăm”, că suntem niște “stricate”. Ați auzit vreodată expresia “bărbat stricat”?? Ei ce sunt? UHT? Sunt pasteurizați de nu se strică? Sau de bărbat de moravuri ușoare ați auzit? Nu e drept!


Cum să aleagă femeile bărbații dacă nu-i gustă?


Doar n-o să mă obligi să mănânc toată viața o mâncare doar pentru că am apucat să pun gura pe ea, vreau și eu o mostră din ce-ar fi viața cu tine! Nici așa nu e sigur că după bărbatul în faza demo o să-ți placă același bărbat în anii care vor urma, doar toți sunt atât de drăguți cu noi la masă până ne bagă în pat. 
Băieții răi sunt ca mâncarea condimentată și ai senzația la început că sunt minunați, dar mai târziu trebuie să bei ca să scapi de gust, în general alcool. 
Băieții cu planuri de viitor puse la punct stil contabil sunt ca un meniu pe viață, în care știi deja și ce colivă o să ai, așa că te plictisesc.
Cei pe care îi întâlnești când ești rănită sunt un fel de ceai de plante medicinale. Cine mai bea mușețel după ce i-a trecut?
Cum altfel să ne alegem noi femeile bărbații dacă nu în funcție de ocazie? Unul se asotrează cu dorința de a experimenta a fetei de liceu, care își dorește mai mult să cunoască senzațiile decât să cunoască bărbații. Altul se asortează cu dorința de răzbunare după ce primul s-a dovedit a fi un porc. Pentru multe cel puțin un bărbat din viața lor se asortează cu poșetele, adică poate să le cumpere. Până găsești unul care să se asorteze cu un căruț de copil și lângă care să nu-ți fie teamă să te îngrași cinșpe kile în sarcină mai ai de gustat. 
Cum am ales eu? Și mai bine și mai rău.
- Freud spunea că femeile tind să aleagă bărbați cu experiență… 
- I-aș fi dat o bere pe chestia asta! Eu așa sunt! Mă gândeam acum niște ani că aș vrea un bărbat care să fi avut femei câte stele văd eu pe cer. Ce e drept, nu văd foarte bine la distanță, mi-am stricat ochii în 15 ani de pictură și alți 10 de grafică pe computer, dar uite că așa mă gândeam: bărbatul ăla a avut câte ceva de învățat de la fiecare stea!
- Poetică exprimare, dar unul care a avut o singură relație? 
- “Vai steaua lui”.
- O să-ți faci mulți dușmani, Muzo!
- De ce? Eu nu spun că e bine, spun doar că așa sunt eu. Și majoritatea femeilor pe care le cunosc. Nu vrem un bărbat pe care să-l creștem. Nu e suficient că vom crește un copil? Și bărbatul ce vrea? O iubită sau un fel de mamă mai tânără? Eu nu vreau s-o înlocuiesc pe mă-sa și cred că acesta e secretul dacă vrei să te înțelegi bine cu soacra ta. Nu ne batem pe același job! Treaba ei a fost să-l crească și să-l educe, a mea e să-l fac fericit. 
La ales bărbați, dorința mea secretă a fost însă mereu să nu aleg, să fiu aleasă.  
Totul pare așa de inexplicabil uneori încât ai senzația că nici bărbatul nu-și alege femeia, nici femeia nu-și alege bărbatul, alege iubirea pentru amândoi.
Nu e adevărat că femeia vrea de la bărbat să-i fie și psiholog și bodyguard și inginer de calculatoare și expert montaj mobilă și guru în tantra yoga. 
Femeia vreau un singur lucru de la bărbat, să o facă fericită! Dar ca să faci asta nu-ți strică să fii un pic din toate. 
Dar tu cum crezi că-i alegem?



- Când e chimie alegi doar cu inima. Femeile îndrăgostite dorm și pe jos, li se pare suficientă o garsonieră și nu contează ce mașină are bărbatul. Nici măcar dacă n-are deloc. Când ai tot așteptat, ai tot încercat și ți se pare că ar trebui să alegi totuși pe unul, atunci îl apreciezi după resurse și după stabilitate. E mai important să te iubească el decât să-l iubești tu. Din păcate golul acela din suflet nu poate să fie acoperit cu cardul, așa că femeia, când e îndrăgostită, se mulțumeşte cu orice,   dar când i-a trecut sau nu a fost niciodată îndrăgostită de tine ajunge într-un punct  când nu o mai mulțumeşte chiar nimic. 
- Ce bărbați îți plac? 
- Cei care dimineața mă întreabă ce avem la micul dejun și nu pregătesc ei ca să nu avem surprize neplăcute. 
Îmi plac bărbații care lasă dopul de la pasta de dinți nepus. E semn că folosesc des pasta și periuța. 
Îmi plac bărbații care n-au timp să trimită mesaje mai lungi de două cuvinte, dar le nimeresc fix pe acelea. 
Îmi plac bărbații care scriu, spun și arată că TE IUBESC. 
Recunosc că prefer bărbații care laudă în dormitor, chiar dacă uneori mai critică în bucătărie. 
Îmi plac bărbații care mă domină. 
Din păcate sau din fericire s-a dovedit că nu-i chiar așa de ușor.
Nu-mi plac cățelușii, tu nu-mi cari poșeta deși uneori e mai grea decât geanta ta de sală! 
Nu mă dau în vânt după bărbații care mor de foame de dragul pătrățelelor, cei obsedați de propriul corp și pentru care un vin bun nu e “plăcere la pahar”, e doar un calcul de calorii. 
În ultima vreme îmi plac bărboșii, dar nu-mi plac cei neîngrijiți. 
Mi-au plăcut pe rând: 
aventurierii, 
dependenții de viteză 
și chiar aroganții. 
Acum mi s-a pus pata pe unul căsătorit. 
Aventura pentru el e să trăiască fericit cu mine, dependența lui sunt eu, iar aroganța supremă este să creadă că e combinat cu cea mai frumoasă femeie din lume. Știu că nu sunt. Dar tu mă faci să mă simt.


...

Acesta e un fragment din Psihologie pentru oameni obișnuiți. 
Una dintre puținele cărți scrise de un cuplu soț-soție, dar mai ales rezultatul a 3(trei!) ani de discuții, observații și rafinări. 
Cartea a fost reeditată (chiar astăzi a ieșit din tipar!) în format premium, hard cover, ambele volume într-unul singur și - culmea! - costă mai puțin decât costau volumele paperback separate!!
Link comandă cu autografe (al meu și al Muzei) aici: 
https://www.curteaveche.ro/p/psihologie-pentru-oameni-obisnuiti-ediție-de-colecție-vol-1-2




Back to Top