Nu ești niciodată pregătit! Dar poți să fii… gata :)






Nu ești niciodată pregătit pentru o dragoste la prima vedere. Te prinde mereu în hainele de scandal, nebărbierit, neatent. Pe ele le prinde cu rădăcinile nevopsite și cu lacul sărit la french-ul cel năbădăios. 
Stați liniștite. Nimeni nu se trezește și își verifică agenda “șiiii… ce am de făcut astăzi?… pe la 10 deschid mail-ul și pe la 11:30 îmi deschid inima… am de mers la fisc și o să mă îndrăgostesc la coadă… să-mi prind și părul în coadă?…
Dealtfel, ultima dată când am fost la fisc erau mai multe cozi, ca un păr lăsat pe umeri, dar nu era la fel de frumos. Era un păr… nespălat.

Nu ești niciodată pregătit pentru un copil. Chiar dacă îți faci toate analizele, nu e niciuna care să-ți spună dacă ești bun de tată. Așa cum nu ești pregătit niciodată să divorțezi și cât te dai de ceasul morții că o să-i citească altul povești fiicei tale… te trezești că vremea poveștilor citite a trecut. Urmează cele trăite. 

Nu ești niciodată pregătit nici să mănânci bătaie la jocuri pe Wii de la o fetiță de 11 ani. Dar important e că ești gata să… joci!

Nici pentru jobul pe care îl ai astăzi nu erai pregătit. Acum, pentru alte provocări, ești gata. 

Nu sunt pregătit să îmbătrânesc. Dar sunt gata să mai învăț. Cât învăț nu trec anii degeaba. 

Nu am fost pregătit nici pentru momentul când nu va mai fi clar dacă Ramona e soția lui Radu F. sau eu sunt soțul… Muzei. Dar am fost gata cu o glumă la Bookfest când cineva mi-a spus: O prefer pe ea. 
Și eu. 

Nu poți să te pregătești pentru viață trăind una de probă înainte. 
Dar poți fi gata să o iubești ca pe o femeie. Până când moartea vă va despărți :) 








Back to Top