Infidelitatea virtuală. Teaser din noua carte :)



Acesta este un extras din noua carte, scrisă împreună cu Muza. Va rămâne disponibil până la miezul nopții pe blog. În carte... rămâne :) 

Capitolul se numește “Psihologia și tehnologia”. 
Pentru punctele 1, 2 și 4 vă recomand link-ul: https://goo.gl/gFgTZo 
Nu ai cod? Cere în mesaj privat :) Aici:


3. Infidelitatea virtuală devine regulă pentru câteva sute de milioane de oameni, poate chiar spre miliard. 


Infidelitatea virtuală nu a apărut în același timp cu internetul. A existat mereu. Să vorbim ca la Teleenciclopedia: “Una dintre primele atestări documentare ale infidelității virtuale apare în Biblie. 
Evanghelia după Matei. Cap 5. Vers. 27-28
“Ați auzit că s-a zis celor de demult “Să nu săvârșești adulter”. 
Eu însă vă spun vouă că oricine se uită la femeie, poftind-o, a și săvârșit adulter cu ea în inima lui”. 
Nasol. 
Pe cât de rigid și de imposibil omenește de evitat, pe atât de multă dreptate are Evanghelistul în 90% dintre cazuri! Curat psiholog!
Femeile ȘTIU asta și se enervează când ne văd uitându-ne după altele. Te-ai întrebat însă de unde știu femeile ce gândim când ne uităm după altele? Pentru că și ele o fac! Doar că sunt mult mai rar prinse. Aici mulți psihologi intră într-o explicație savantă despre cum ele văd periferic mai bine și noi trebuie să focalizăm cu vederea tunel. Eu cred că adevărul este altul: noi nu credem că ne afectează imaginea publică dacă ne uităm după femei, așa că începem să ne ascundem abia când suntem într-o relație. Ele s-au uitat pe ascuns încă din școală. Nu cred că ne putem compara expertiza! 
Din fericire am o veste bună pentru noi!


Bărbații nu mai au de ce să se uite după altele pe stradă. 
Se uită după ele pe facebook sau instagram. 
Și cu puțin noroc acolo le văd direct dezbrăcate!


Mai mult, femeile de pe stradă nu au datele de contact scrise citeț pe poșete! Cele de pe rețelele de socializare au chiar mai multe date decât poți să ceri, de nu mai lasă loc imaginației. 
O capcană totuși există: Photoshopul!
Photoshopul de stradă se numește machiaj și are limitele lui. 
Photoshopul pozelor de profil nu are absolut nicio limită, iar atunci când femeia simte că în ciuda tuturor îmbunătățirilor tot este sub medie nu ezită să “împrumute” o poză a altcuiva. 

True story: Într-o zi mi-a cerut prietenia o femeie care avea la profil o fotografie care înfățișa o femeie așezată pe o bancă în parc, picior peste picior. Coapsele îi formau o curbură elegantă, rochița în buline lăsa să se ghicească un funduleț obraznic, chiar și așa cum era, așezată. Tânăra din imagine privea în telefon și părul strălucitor îi ascundea cumva fața. 
O singură problemă avea poza: era o fotografie a soției mele!! Chiar eu i-o făcusem în Parcul Carol din București! Da, e poza de mai jos :)



Avea deja comentarii la fotografie, multe dintre ele de la foști colegi de serviciu lăudând-o pentru cât a slăbit. 
Pentru mine a fost amuzant. 
Dacă ai fi invitat-o în oraș… pentru tine cum ar fi fost?
Știu sigur cum e pentru ea. Greu. Ca să recurgi la asemenea metode trebuie să fii, nu interesată, ci disperată. 

Cât de real e înșelatul virtual? 
Uneori deloc, alteori mai mult decât ți-ar conveni să crezi pentru că e greu să spui dacă omul de lângă tine se uită și atât pentru că nu vrea mai mult sau pentru că nu crede că poate mai mult. Încearcă marea cu degetul (a se citi încearcă fata cu un like) și - dacă nu iese nimic - înseamnă că n-a făcut nimic. 
Este o problemă despre care psihologia de salon se va exprima, probabil, când nu va mai fi de actualitate. 
Psihologia noastră, de oameni obișnuiți spune atât: 
Este OK ca iubitul tău să urmărească pe facebook și instagram câteva zeci de femei? Sute? 
E în regulă ca iubita sau soția ta să mai schimbe două trei vorbe “nevinovate” pe whatsapp și să șteargă conversațiile “pentru liniștea ta”?

Bărbații pot să învețe de la femei să se ascundă, pentru că și femeile o fac, dar multe la serviciu, în mașină, la metrou, pe unde mai sunt ele singure, butonează pe telefon de mai mare dragul, dar nu o să găsești comentarii și like-uri de la ele decât la poze cu bebeluși, pisici și lansarea Cărturești!!
Elegaaaaant!
Tu în schimb ai amărâtul acela de like dat unei colege. Ce e drept, poza e în costum de baie dintr-o vacanță în Thassos. 
Mai bun decât un program spion este următorul exercițiu: În timp ce te uiți după bunătăți pe rețelele de socializare imaginează-ți partenera sau partenerul făcând același lucru. Salivând după alții, cântărind din ochi forme.

Dacă ți se pare OK, continuă. 


Acesta este un fragment din Psihologie pentru oameni obișnuiți primul volum. 
Comandă-le pe amândouă din link sau cu un simplu click pe poză :)
https://goo.gl/rgW84A


Back to Top